[主機板] 愚問,ASUS Z170-P D3

呢塊差唔多係我見過最平嘅Z170

seafood 賣$970
老老豆豆,呢D cheap板攞黎超頻會唔會好快打柴?
始終比起貴野用料一定爭D...超起上黎會唔會到喉唔到肺呢

你錢多可以買2千蚊果D底板
邊個唔想買好野,但無錢呀嘛

呢塊差唔多係我見過最平嘅Z170

seafood 賣$970
老老豆豆,呢D cheap板攞黎超頻會唔會好快打柴?
始終比起貴 ...
200644600 發表於 2015-9-27 03:13

$970 嘅底板都唔係平嫁,有三年保,想點?
如果要超,4千幾嘅 X99 版都可以超死,點計。

$970 嘅底板都唔係平嫁,有三年保,想點?
如果要超,4千幾嘅 X99 版都可以超死,點計。 ...
eddychoy04 發表於 2015-9-27 11:18

唔係話塊板平,但係Z系唔洗1000...Z97都唔止呢個價,有d意外姐

唔係話塊板平,但係Z系唔洗1000...Z97都唔止呢個價,有d意外姐
200644600 發表於 2015-9-27 12:10

唔係淨睇 chip set 嘛, Asus Z97 deluxe 成二千蚊,貴過好多 Z170 板,又點計?
成塊版睇定位家嘛。
市埸學,pricing 啲野好深嫁。

200644600 發表於 2015-9-27 12:10

Z97 大把1000樓下啦
你呢塊所謂Z170純粹係中價B150板換粒Z170落去改下走線而成,用料唔靚,咪平囉

Z97 大把1000樓下啦
你呢塊所謂Z170純粹係中價B150板換粒Z170落去改下走線而成,用料唔靚,咪平 ...
yjfoeg 發表於 2015-9-27 12:53

我都明呢D用料係雞嘅
CP值會唔會好過2K+ 嘅板呢?

回覆 1# 200644600

呢塊板系Z170 系chipset,但是B150級別用料,一分錢一分貨

回覆 8# 健123

MAXIMUS VIII HERO    hkd 2120
華擎 Z170 Extreme6 Z170   hkd 1580
華擎 Fatal1ty Z170 Gaming K6 Z170  hkd 1650
最好梗系華碩啦