[電源器] 日通(Ramboxs)服務幾抵讚

話說屋企人部機用咗四年幾死咗,雖然CONFIRM係底板死,但穩陣起見,想CHECK埋隻同年期的cooler master RS460有冇事。

隻牛本來由漢科保5年,但漢科唔再代理CM,改由日通接手。send email去日通double confirm,CS好快覆番由佢地代收。同埋佢地星期六開到5:00PM,仲要係有師傳即時CHECK機,唔似好多代理星期六只有交收服務,要行兩次。

今日下午上到去,同個師傳講已email确認咗隻漢科牛由日通幫手check。個師傅好有禮貌,幫我登記完資料,竟然唔check機,同我解釋話RS460已停產,會用GX450代替。跟住就咁攞咗隻全新的GX450俾我,前後唔使10分鐘搞掂。其實我本意係想check下隻牛,壞就整,冇壞就攞走。點知可以換隻新牛,都好驚喜。

四年前特價399買入

換咗隻腦場賣緊499的GX450。當然保養跟番舊單。

抵讚抵讚抵讚抵讚抵讚

計計下我只都就夠五年

(Sent from EPC Pocket iPhone app)

話說屋企人部機用咗四年幾死咗,雖然CONFIRM係底板死,但穩陣起見,想CHECK埋隻同年期的cooler master RS46 ...
thirdleg 發表於 2015-10-25 00:52

真正嘅客戶服務就係咁,其他講乜講物都係多舊魚。

呢間代理是抵讚的,
我都試過有問題水牛,即場一換一,
唔使走來走去。
利申:火牛是不足幾個月的

呢間代理是抵讚的,
唔使走來走去。
利申:火牛是不足幾個月的 ...
老餅干 發表於 2015-10-25 10:11

水牛一換一

不過以後真係可以多考慮買CM火牛。

幾年前隻CM GeminII M4個風扇突然燒左
之後拎單拎盒上到去即刻同你一換一
5分鐘到無

呢間代理是抵讚的,
唔使走來走去。
利申:火牛是不足幾個月的 ...
老餅干 發表於 2015-10-25 10:11
前排都上去換左隻壞V850

I have been buying Axxxx PSU for many years, upon reading bad posts with old distributor Axxxxx and new distributor Fxxxxx, now I'd seriously consider buying CM next time.

竟然唔check機
thirdleg 發表於 2015-10-25 00:52

This is a surprise lol!!