[測試] 不專業 的超頻 G3258 klevv neo 2133 16gb kit

搵左粒G3258 番來玩一玩,超一超,條RAM 係比較新鮮既牌子

呢pack ram 就唔識發光,靚仔就唔多算,實唔實際就玩過先知..haha

G3258 呢粒野拎來平玩超頻唔錯,無鎖倍頻,仲可以較BCLK,輕鬆咁超

送上超頻平台,準備超頻

個人認為有左呢幾粒按鈕係幾方便,由其clear bios 同埋 reset,有埋debug led 睇下佢係咩code ,慳番d 力水,唔洗估估下

ram 亦都插左上去,金屬殼絕開孔散熱

進入測試部份

入bios 採用xmp,將default 2133 Mhz 超到上2400 Mhz

試一試跑super pi,穩陣無事

繼續行xmp,拉上2600Mhz,較高小小電壓,去到1.75v,成功入到windows

之後索性用 OC Profile,直接係bios 揀4.0Ghz ,就可以輕鬆將G3258 超上4G,而bclk 較到去102

ram 得出 2652Mhz,見佢跑到test,唔記得留pi 結果,見佢玩到就直接去盡d

今次唔玩bclk,轉bclk 較番去100,而ram 直接係xmp 入面揀2666Mhz,本身係10-12-12,但係開唔到機,所以將佢較鬆小小,去到12-14-14

呢pack ram 都算有d 成績睇下,無趺眼鏡,電壓應該可以再微調,見佢開唔到機,就勇到1.70直接打上1.75,應該可以再壓一壓

g3258 方面好似食緊兒童餐,有得係bios 入面有得揀,但未換hs,所以要換左hs 先敢再超超佢

pack ram幾銀?

支持開箱! klevv RAM真係幾正!

搵左粒G3258 番來玩一玩,超一超,條RAM 係比較新鮮既牌子

呢pack ram 就唔識發光,靚仔就唔多算,實唔實際就 ...
coolmam 發表於 2015-11-2 23:41

粒U食唔起條RAM

又z97 extreme 4 又klevv ram....

佢試下粒U極限啫!

posted by mobile

粒U食唔起條RAM
EVIS 發表於 2015-11-4 00:22

咁應該換咩u?

支持開箱! klevv RAM真係幾正!
L.L 發表於 2015-11-3 23:58

有冇玩緊邊pack?

有冇玩緊邊pack?
coolmam 發表於 2015-11-7 18:51

冇得玩,仲用緊陳年E6750,成日心思思想升級,但部機又冇病冇痛,
拖到依家SKYLAKE都出埋.......睇下下次升級有冇機會買

冇得玩,仲用緊陳年E6750,成日心思思想升級,但部機又冇病冇痛,
拖到依家SKYLAKE都出埋.......睇下下次升級 ...
L.L 發表於 2015-11-7 23:10

師兄都好勁,咁忍得,部機又用到咁耐

比雀我真係會頂唔順,呢幾年加插咁多功能,又SATA3,又USB3 等