[開箱] ASUS S1 讓我陷入投映的旋渦中

近排想用Projector 代替mon 用黎打機,都留意d 大廠細廠牌子,最後都係揀左華記部S1,完全冇特別原因......我覺得佢比較靚仔
2015-11-04 22.49.07.jpg

有大細聲 光度哩d 正常野可以調較
2015-11-04 22.49.24.jpg

都係華碩同心圓
2015-11-04 22.50.27.jpg

不過得一個HDMI 我估應該要就返佢內置speaker,但原來usb 可以做外置充電@o@
2015-11-04 22.55.54.jpg

哩樣野真係一定要有一個係度看門口,小工具大作用呀!
2015-11-04 23.20.20.jpg

放上天花板!40" 呀~爽皮呀!
2015-11-04 23.15.48.jpg

打下機試下先,畫面小小花唔知係咪相機影問題定係個底係白木板
2015-11-04 23.15.44.jpg

轉個台
2015-11-04 23.09.05.jpg

無雙projector 版
2015-11-04 23.05.49.jpg

跟住就到睇片試下啦
2015-11-04 23.20.25.jpg

我想講......真係幾爽
2015-11-04 23.20.31.jpg

可能慣左係office 睇PPT 但估唔到用黎睇片係那麼的痛快,如果可以返工打機睇戲就更爽

幾錢先?

2699又唔係好貴咋噃!!!!

http://www.price.com.hk/product.php?p=168077

咁的質素有咩用? 不如平平地買部 42吋電視

2699又唔係好貴咋噃!!!!
inone2 發表於 2015-11-5 15:16

解像度:         854 x 480

回覆 5# 糖蓮子

唔係丫 因為UP上黎要壓縮所以你睇到先咁花
睇片應該會好好多
https://www.youtube.com/watch?v=QjGPr4F3T3I

回覆 6# nnd

咁你要平定要質素呀!!!!!

我腦細都叫我幫佢買一隻,可以帶出街同客present時可以用
電話有MHL就可以,連notebook都唔洗帶