[其他] 工程師係最好廣告明星

http://www.ithome.com.tw/news/99823

賣到冇貨
http://www.amazon.com/FRiEQ-Hi-s ... /ref=cm_rdp_product

大陸工程師做既測試得唔得??

好正常......唔係點解d Lighting 線拿左 Apple 認證既賣貴咁多

好正常......唔係點解d Lighting 線拿左 Apple 認證既賣貴咁多
dom 發表於 2015-11-8 20:42

唔關質量事,apple原裝電都會爆炸

via HKEPC Reader for Android

十蚊美金以上一條線, 傻的先買

十蚊美金以上一條線, 傻的先買
Miipp 發表於 2015-11-14 22:32

靚的野一般都係俾多好多PREMIUM先買到
你買車都係啦,豐田幾十萬,法拉里二百萬。大家都係車

靚的野一般都係俾多好多PREMIUM先買到
你買車都係啦,豐田幾十萬,法拉里二百萬。大家都係車 ...
cesarking 發表於 2015-11-16 15:40

車例子不適用, 而家講緊 low tech 到無得再 low tech 的銅線.

對於線來講 PREMIUM 在於品牌

車例子不適用, 而家講緊 low tech 到無得再 low tech 的銅線.

對於線來講 PREMIUM 在於品牌 ...
Miipp 發表於 2015-11-16 15:44

就算係一條底褲,CK買幾百蚊,北河街賣十蚊
都好LOW TECH同LOW END....

每樣野都有其中的上品,就係要俾多好多先買到,佢地唔係TARGERT主流市場,係一D完美主義者,所以一樣有市場。

就算係一條底褲,CK買幾百蚊,北河街賣十蚊
都好LOW TECH同LOW END....

每樣野都有其中的上品,就係要俾多 ...
cesarking 發表於 2015-11-16 17:20

係有市場, so? 你想講咩?

大把人錢洗唔晒, 洗錢唔使諗
亦大把人錢唔多但都鐘意比廠賺暴利

法拉比 PREMIUM 係靚好多, CK 比 PREMIUM d 棉係靚 d. 但電線比 PREMIUM 唔見得 d 銅會靚 d