[開箱] 願我可以學會放低你 ASUS STRIX 7.1

哩隻耳機,最令我驚喜的唔係打機的時候真係可以聽到腳步聲的分別,而係我拎黎聽歌開7.1 聲道真係令我有意外驚喜

包裝盒

牙碩strix 7.1 外層皮膚,隻眼好似好有煞氣咁,耳機姐唔駛咁啤住我喎-____-

全套

全家幅-耳機,Controller,Speaker,轉換線,usb 線 其實可唔可以將Controller 安係耳機上面, 點解耳機要出HDMI -_____-

眼超超

啟動啦! 吸氣~呼氣~ 其實我戴住耳機都睇唔到架啦

7.1 的靈魂

哩個真係重點 7.1  AMP MIC Speaker 自己控制  其實小弟平時都係用入耳式耳機,今次係第一次用7.1 聲道黎用,我打完機試左,其實可以聽得出不論人,環境,腳步等等都真係有明顯分別,但我用黎聽歌個時真係WOR  左一下。

EUC @@

我查左好耐ENC 係咩黎, 原來係消噪,我開左,人地就聽唔到打字聲,唔開又聽到,又幾得意。但個制好難移呀-_____-
同埋mic 聲好奇怪,唔知點形容,反正就係同自己原本把聲差好遠,但又唔影響人地聽你講野ge

整體而言,隻野其實ok,但有d 位我覺得奇奇怪怪 制呀,hdmi呀,做咩咁光呀......

光暗唔係有得較咩?

Sound card 用asus 7.1?

via HKEPC Reader for Android

幾銀呀買左

via HKEPC Reader for Android

如果冇記錯應該係1599定1699?

呢隻我都睇中左呀
但搵左好耐都冇乜開箱文

打機我唔會反對,但聽歌用7.1?
應該只係一般聽聽吧

有利有弊,有10個發聲單元,不過超重,450g

打機我唔會反對,但聽歌用7.1?
應該只係一般聽聽吧
kelvin2517 發表於 2015-11-9 21:14

7.1對定位有利,但聽歌配唔配合?真係未見過有好......

樓主聽歌wor左一聲係咩意思   好定壞?

我都有興趣入對gaming耳機打機
用聽歌耳機打機怕傷單元

btw 我始終覺得聽歌梗硬用咁多對聲道,特別係定位會麻麻
而且,價錢有限制,只係千幾蚊,每邊5粒單元,單元唔可以用靚野

妖,瞓左就會放低啦!
又。打。手。

(Sent from EPC Pocket iPhone app)