[開箱] [舊機續命] 杰微JW-B75I ITX LGA1155 主機板

我屋企用緊既幾部機都仲係3年前嘅spec.
除左部x79 upgrade 左ssd用display card 打gta5 之外 ,
另外兩部第二代i3機都係文書用途, 一日唔死一日都唔換
.
.
終於其中一部i3 塊ASUS P8Z77-I DELUXE 打左柴
上兩個月拎去行保, 整完着到但好快又着唔番
.......屋企人話買過塊新嘅好過啦
.
1155腳itx 腦場大鋪冇入呢d貨
得番 生物星 h61m 果d細又細唔唒嘅板 (pcie x16 喺第二條槽, 塞唔落張陳年gtx580)
得上price查, 真正itx 17x17 size都係得新高登 賣$460 ,
最平 計埋撘車成五百蚊
其實屋企有幾部機用唔急要整
劏機都冇問題, 如果二三百搞到就搞
.
又到左逃補出動嘅時候,
淨計itx板(300人仔內):
h61板 大約180~220人仔, msi同colorful.
杰微JW-B75I, 238人仔
.
呢塊杰微JW-B75I有 前置+後置usb3.0 + sataIII + m.pcie先係重點 可以上埋z77I舊果張wifi卡
貴幾十蚊都ok嘅.
.
CMOS 都係藍底白字, 不過着到入windows就得啦
.
計埋運費,圍番港紙340有找
.
包裝ok

單色盒, 夠簡約 (平野仲想點, 反正拆完都係掉 )

時間關係, 背擋板已上機

........漏上機圖  
btw, 喺細箱入面 火牛同顯卡都遮唒, 真係睇條鐡 .....機箱條鐡

ching用咩機箱

我塊z77 itx都打左柴,都未有時間拎去整,到時一整就成個月,等唔切,尋日響隔離台俾多ching $50買左msi果塊,尋晚上機,而家又復活啦

中國的會...
benxddx 發表於 2015-11-10 20:42

我有朋友用左幾年都冇事喎

CHING,
題外話
我有疑問, 我一年前都有同樣情況, 死底板開唔到機,
因為用緊OEM WINDOWS 7, 諗住冇得將WINDOWS 搬去新底板,
搵返舊底板算數, 但我塊係有USB 3.0, 只可以搵返同廠同CHIPSET同型號,
舊一代冇USB 3.0 的底板,
其實係咪可以換其他CHIPSET 底板, 同一個HD 的WINDOWS 都可以入到呢?
謝謝

支持樓主開箱救番部舊機
但部機圖呢

回覆 6# mlau
之前由呢個H61轉返上B75都ok
不過穩陣起見我都係重裝過算

回覆 7# 9658@transperth

我之前係用技嘉G31.之後轉左用大陸msi 不知名q35板都認到window ,真係靠彩數

我之前945換g31唔使重裝

ching用咩機箱
Chtat 發表於 2015-11-10 06:32

CM ITX Elite 120 Advance