[主機板] 部notebook突然bob一下出曬煙, 好似爆電容甘...

可能隻牛牛出事, 拆開部機真係有燈電容爆左!

其實部機有問題, 問題係關機後唔夠三秒就開番, 係BIOS已經熄曬所有power management的item, 係唔係部機已經步入晚期?

咁激?!
仲有保養就拎返廠整喇

咁激?!
仲有保養就拎返廠整喇
nnd 發表於 2015-11-15 11:57

有零件燒毀, 代理可能會當人為不保

有零件燒毀, 代理可能會當人為不保
abc888 發表於 2015-11-15 12:00

代理乜Q都話人為

代理乜Q都話人為
lung510 發表於 2015-11-16 11:44

一句人為做少好多野, 除非個客好執著, call哂報紙及上各論壇發文, 咁有機會主動搵返既
但用家要做多好多野, 行多幾轉先換到, 唔出聲, 就無哂保了, 連寄返廠等廠決定既機會都無

一句人為做少好多野, 除非個客好執著, call哂報紙及上各論壇發文, 咁有機會主動搵返既
但用家要做多好多 ...
abc888 發表於 2015-11-16 14:34

姐係咁..
ATX 火牛裡面爆左,燒左D野.
旦warranty label 完整 都屈係人為
錢就識袋
野就5做

GG
唔好諗咁多換機

GG
唔好諗咁多換機

佢會叫你成塊板換都係一樣貴

姐係咁..
ATX 火牛裡面爆左,燒左D野.
旦warranty label 完整 都屈係人為
錢就識袋
野就5做: ...
lung510 發表於 2015-11-16 14:37

係咁架啦, 唔好講話ATX火牛入面爆野, 就連外面模組既插的膠熱到變左形, 都話係人為
完全沒理到會唔會係零件有問題/設計上唔足先會咁, 之前見到有師兄隻牛咁就無左保, 真慘

GG
唔好諗咁多換機

佢會叫你成塊板換都係一樣貴
CHK 發表於 2015-11-16 15:00

無保去換底板, 可能貴過買一部二手notebook, 上taobao搵下有無底板換好過問廠