[保養相關] ASROCK台灣維修手工真系......

塊B75M板無電到.由於系上手A字代理產品.拎去新代理話會幫手send翻去台灣廠整.今日拎返來睇下換咗咩.最明顯系將所有有氧化鏽跡插頭全部換新嘅.不過反轉睇焊點就真係...... :gun: :gun: :giveup:
唯有自己執執手尾喇.:giveup:

換曬好新凈

USB插頭針腳 :mad: :mad: :mad:

VGA插頭針腳 :giveup: :giveup: :giveup:

好心換塊新比你啦, 浪費人工。

好心換塊新比你啦, 浪費人工。
garyparty 發表於 2015-11-19 19:39

B75未必有新...

可能多野做, 無咩心機焊咁靚, 所以work就得

send去台灣再send番黎 分分鐘運費仲貴過人工

轉咗代理就冇彎轉,焗返廠整。

上個月塊用咗成4年的MSI板有問題,攞返漢科維修,個engineer話一係返廠,一係退返200蚊。即時攞錢走人。

當年用500幾買塊板,咁都可以退返200,抵到爛。

維修到可以work就算啦!

台咩灣...講真
寄去台灣 轉運報關分分鐘重貴過寄翻 深圳保稅區 翻廠整:titter::titter:

回覆 8# 邪惡的化身

work系work.不過唔知用落有無引起問題.到時搞一大輪又返廠就真係...

回覆 9# dom

不過代理噤講無法啦...都知道系翻大陸廠整.