[開箱] ASROCK H170 performance 開箱 (更新 #1)

砌多部電腦用來擺VM,方便平日工作,今次小試牛刀,諗住將對hdd 行raid1 :ro08:
暫時餵住8GB ram 先,睇情況再加ram 上去

顯卡方面無咩需求,反而對儲存方面會有要求,下一步可能買條m.2 番來做系統盤

呢塊版比較多usb3.0,其中一個係 usb3.0 type-c

今次其中一個主角,intel i5 6500

換左隻cooler master212 上去,唔知係唔係上唔實,定唔知散熱膏擺得耐

起好部機,起左3隻vm

無咩野時做既cpuz

比d壓力佢先

唔打機,工作用,用內顯都夠

索性重新裝過,Idle 溫度靚仔翻

燒機測試,個溫度都幾靚仔 (用緊cooler master 212)

師兄們點睇plextor M6e ,諗住入條128GB

居然唔係用Killer Lan

開箱分享

居然唔係用Killer Lan
CerveloK 發表於 2015-12-14 22:26

鍾情intel LAN

我張H170 PRO GAMING兩個月死左

我張H170 PRO GAMING兩個月死左
200644600 發表於 2015-12-15 11:55

你手神好似有D 黑WO,見到你另一個PO

你手神好似有D 黑WO,見到你另一個PO
天之邪 發表於 2015-12-15 21:21

唔知呢,H170呢D貼近Z170用料(據講)2個月打柴...唔知咩事

回覆 7# 200644600

華碩個官網H170pro gaming bios更新記錄非常頻密,有時仲1個月兩次,根本停唔到

回覆  200644600

華碩個官網H170pro gaming bios更新記錄非常頻密,有時仲1個月兩次,根本停唔到 ...
longtimenoc 發表於 2015-12-15 22:02

係呀都唔知咩事,10月一次11月兩次

砌多部電腦用來擺VM,方便平日工作,今次小試牛刀,諗住將對hdd 行raid1
暫時餵住8GB ram 先,睇情況再 ...
天之邪 發表於 2015-12-14 21:11

呢排凍左咁多,師兄不如重裝下個散熱器好d