[中央處理器] Pentium G4400 + Maximus VIII Gene Non-K OC

見M8G有Non official Non-K OC Bios,即刻買粒U+Flash黎試下

今代CPU D盒真係超靚,好想儲齊一套

長行Setting ~4.6GHz(140外頻) 1.25V
Cinebench R15

wPrime

Prime95 半個鐘多少少,應該穩定,用得

暫時頂應該係4.82GHz(146MHz外頻) 過到wPrime 32+1024M,再上要加好多電壓撞哂牆

見M8G有Non official Non-K OC Bios,即刻買粒U+Flash黎試下

暫時試4.82GHz(146MHz外頻) 過到wPrime 32+10 ...
Yin92 發表於 2015-12-16 21:26

:adore::adore::adore::adore:好野

上呢隻NON official bios 就好似平時更新BIOS咁簡單?

上呢隻NON official bios 就好似平時更新BIOS咁簡單?
200644600 發表於 2015-12-16 21:28

直接係Bios用EZFlash更新就得

師兄呢粒用咩cooler?

師兄呢粒用咩cooler?
200644600 發表於 2015-12-16 21:31

NZXT X60一體水,裸跑中

NZXT X60一體水,裸跑中
Yin92 發表於 2015-12-16 21:32

超完會同邊粒差唔多?

好似快過i3 4160

唔知 I5 I7 會唔會都可以唔洗買K
又唔洗用Z板都可以超頻 咁就正了:loveliness:
希望唔係intel 因為I7 6700K無貨 Z板賣唔出..為求出Z板貨而固意開這功能.