[開箱] [HKEPC首發] Asus SBW-S1 藍光燒錄音效三合一

臨近聖誕, 有個好好ge借口同財政講要買聖誕禮物比自己
再同佢講可以瞓響床度用iMac睇戲幾好呢...
所以就帶左佢返屋企啦

箱面 已經寫用佢有咩功能啦

盒邊列晒部機ge spec同跟機配件

盒底係功能介紹

打開個展示窗, 已經見到部機瞓左響入邊啦

拎走部機, 下層就係配件層

好啦~ 真係拎部機出黎啦, 正面

機面Logo, 拉左髮絲 (不過唔係好影到)

機背I/O

機邊印左佢係blu-ray機, 又有XONAR soundcard

火牛特寫 12V 3A

駁左落iMac, 自動認到唔寫另外裝driver
一入碟就自動播啦
Screen Shot 2015-12-22 at 9.55.26 PM.jpg

響sound setting 入邊揀返USB輸出就搞掂
Screen Shot 2015-12-22 at 10.02.18 PM.jpg

後記:
手邊冇bd吉碟試燒, 遲D買隻試下燒bd iso放出PS4睇下得唔得先
解決到新版iMac冇得睇碟 音效好多左好多~
多個位control 音量~ 響Mac度扭一下跳兩格音量

呢份給自己的禮物好滿意

呢隻嘢之前睇unwire篇文, 好似都唔錯...
我唸應該幾岩New Macbook用, 一個USB port做曬兩樣嘢

內置左播放軟件其實即係電腦用BD player

回覆 3# XABI

跟機送powerdvd10 for Windows用
Mac就要自己搵software睇bd

幾靚仔,
不過你知華記BD-R oem邊間廠嗎?

good product, thanks for sharing

想問下Ching系用Speaker出定Headset出聲?效果好唔好?

回覆 5# 硬件法師

可以點check? 除左拆機之外

回覆 7# V仔記

部機有RCA出, 駁過去amp同平時聽有唔同
前邊個3.5mm 推力都幾高, 唔夠機背仲有Gain啪制
個人覺得效果好過mac原裝sound card

呢部機.駁speaker 係唔係 要駁AMP 再出? 可唔可以直出一般既2.1 speaker
edifier C3X?

呢部機睇落只可以接有源喇叭 或耳機
係冇擴音功能的