[中央處理器] 急問 CPU 無 保養 Lable (已解決)

岩岩係Comfom買咗粒 Intel CPU, 拆盒時發現無任何代理 label, 貼紙撕咗少少,仲上唔上機好? 拎返去comdom有無得換,會唔會唔認數?

condom拆左應該冇得換,唔衛生

回覆 2# 200644600

我個FD未拆曬,係搣咗少少貼紙,佢搣果下我見成個盒都無 Label,心知不妙,即刻叫停佢。

係呢度見過其他版友係細鋪中伏,買咗無Label既CPU,變咗無主孤魂。

我即刻打落去問Condom粒U無Label邊間保,佢話一係聯強一係漢科,叫我自己Check S/N,但今日星期日,Hotline無人聽,恐防有伏,我同個FD即刻落返Condom度話無Label,佢話聯強唔記得貼,最後換過盒比我。

我覺得代理唔記得貼Label既機會好低,我懷疑盒野係水貨。Condom呢間野都黑黑地,上次幫親戚砌機,條RAM無Label,但已上機,好在無病無痛。

漢科有代理 CPU

回覆  200644600

我個FD未拆曬,係搣咗少少貼紙,佢搣果下我見成個盒都無 Label,心知不妙,即刻叫停佢。 ...
HM4139 發表於 2015-12-27 20:44

中過伏還幫襯?

交待一次, 用左三個 condom..  好多人要認老了..
brainiepc 發表於 2015-12-27 21:38

我費事打Condxx,改個名比佢嗜。

漢科有代理 CPU
6666 發表於 2015-12-27 21:48

你問我我問棵樹..........佢咁答我咁講....................

中過伏還幫襯?
joelty 發表於 2015-12-27 21:50

果次都已經隔咗一段時間,我自己砌Haswell果陣都無乜野,係條Ram貴其他鋪幾廿蚊咁。

根本係水貨店,如果唔係邊有咁平,之前買intel 520series 240gb 非聯強非看科既公司貼紙。打去冇人聽電話(打左3日),好在intel有 rma包郵來回馬來西亞個廠,

via HKEPC Reader for Android