[記憶體] 見到centralField 有8G DDR4RAM $299,係咪好抵?

尋日行過黃金,見到centralField 有8G Team DDR4 2133 CL15 RAM $299,好似好抵,ching們覺得有冇伏?

回覆 1# frank817
集中係個無限Loop Ram價 Post度問啦,雖然集中講DDR3。

有保養唔怕用丫,記得Check代理貼紙。

K牌都係$345已經平咗好多。

尋日行過黃金,見到centralField 有8G Team DDR4 2133 CL15 RAM $299,好似好抵,ching們覺得有冇伏? ...
frank817 發表於 2015-12-31 16:14

已經話俾你知掂解賣哩個價

已經話俾你知掂解賣哩個價
lio 發表於 2016-1-1 01:04 AM

但佢都平過其他牌子既 DDR4 2133
同樣Team 既 DDR4 2400 8GB,都係賣$325,都係平過其他牌子

同埋我打算用B150板,好似好多都係行到DDR4 2133咋喎

雖然我仲等緊DDR4 2400 32GB跌到$1000樓下

理由:2133 CL15

回覆 5# hkwaltz

value ram DDR4 2133 全部都系CL15,伏咩呀大哥

呢個世界好多人吾打機架、使乜用貴ram

回覆  hkwaltz
value ram DDR4 2133 全部都系CL15,伏咩呀大哥
呢個世界好多人吾打機架、使乜用貴ram ...
t773777 發表於 2016-1-1 10:53

請問點解上面位 ching 會話 DDR2133 會係伏既?

回覆 7# fatyee

打手囉、d貴價 ram 水位高好多、呢道見慣啦

回覆  fatyee

打手囉、d貴價 ram 水位高好多、呢道見慣啦
t773777 發表於 2016-1-1 12:08

咁如果我唔打機, 只係上網文書, 間唔中執相同轉O下片既話, 2133 係唔係已經夠用?
先謝.

咁如果我唔打機, 只係上網文書, 間唔中執相同轉O下片既話, 2133 係唔係已經夠用?
先謝. ...
fatyee 發表於 2016-1-1 12:11

係