[測試] 關機後著唔返

換另一隻牛試過都係0反應,會係咩事

死底板

死底板
abc888 發表於 2016-1-1 19:17
用舊板試左,確定係壞底板。。。

(Sent from HKEPC iPhone app)

用舊板試左,確定係壞底板。。。

cho726 發表於 2016-1-1 19:21

依家既底板真係好易死, cpu and ram and 火牛少問題D, 所以多數底板有事

依家既底板真係好易死, cpu and ram and 火牛少問題D, 所以多數底板有事 ...
abc888 發表於 2016-1-1 19:23
asrock真係咁垃圾。。。

asrock真係咁垃圾。。。

cho726 發表於 2016-1-1 19:28

唔止呢間, 好多牌子底板都用唔耐, 只要每間都有10%底板壞, 就已經好多人唔好彩了

我都大乜鑊,接連死顯卡,底板及 HDD。
迫到我大升級去左 i7 6700K,洗左七千銀.............
三日前既事。

我都大乜鑊,接連死顯卡,底板及 HDD。
迫到我大升級去左 i7 6700K,洗左七千銀.............
三日 ...
eddychoy04 發表於 2016-1-1 21:24

接連死可能火牛有暗病

係板問題多

接連死可能火牛有暗病
冰水半糖 發表於 2016-1-2 18:16

底板和顯咭都有事,張顯咭只用 4個月,己回看科,z77 底板死 USB ,用三年己過保,掉得。
HDD FAT 花左,用 Seagate tool 救返。
火牛冇事,因買隻新牛,結果一樣。