[測試] 幫TB細機仔用TB cheap料upgrade

TB細機仔係幾抵用, 再涼少少就大夏天都可以唔使開冷氣
果得cheap機梗係用cheap料upgrade
旺電買Ram同埋***850 EVO就好平, 不過就搵唔到MPCIE WLAN卡, 結果向TB埋手入左WLAN INTEL AC7260HMW, 順便入埋雜牌MSATA SSD同天線, 因為都用得下又平就俾大家參考下, NPNT

TB細機仔係幾抵用, 再涼少少就大夏天都可以唔使開冷氣
果得cheap機梗係用cheap料upgrade
旺電買Ram同埋***8 ...
kcthomlau 發表於 2016-1-4 21:49

全套要幾錢埋單?

你 d ram 唔拎黎做 cache 點出黎嚇鬼。。

我win7  32bit  逃寶ram 都快過你  

另外一定俾埋 wifi  ...
brainiepc 發表於 2016-1-4 22:49

點做到咁快?

全套要幾錢埋單?
nnd 發表於 2016-1-4 22:02

機1200人仔,wlan百幾人仔,天線專登買接收強的兩枝16蚊人仔,850EVO用左一排果陣買890HKD,Ram 275HKD X2,TB SSD 4百幾人仔,7mm 2.5 吋HDD用舊

我都係求其試下,無話要好快,性價比我覺得係掂,跑分算唔算好快我無乜慨念,師兄你太緊張

由 winxp 用到 win7 既秘技。開機個一野 谷出黎虛火拎黎嚇鬼     再多過 8G ram 都無乜意義 ...
brainiepc 發表於 2016-1-4 23:06

開心版?
唔知點買, 我又開心唔到...

機1200人仔,wlan百幾人仔,天線專登買接收強的兩枝16蚊人仔,850EVO用左一排果陣買890HKD,Ram 275HKD  ...
kcthomlau 發表於 2016-1-4 23:20

都要 4K 港紙喎.............

都要 4K 港紙喎.............
eddychoy04 發表於 2016-1-5 02:12

細機之中呢部config算唔錯,打機開low或middle一般都順,大機又唔同計法,利申自己鍾意細機, 早知TB SSD都用得下就850EVO都唔用,同埋一開始無諗玩Miracast就叫店主俾張無雙頻BCM WLAN,後來自己再換