[操作疑難] 請問舊火牛能否再用

想出Haswell Pentium 或者I3
有隻牛係到, 唔想浪費,
請問呢只可唔可以用返?
唔該先:smoke:

http://www.manualslib.com/manual ... -Gps-400aa-100.html

相片 7-1-2016 23 42 37.jpg
相片 7-1-2016 23 40 55.jpg

顯卡都冇?

睇落就冇咩野
不過呢隻牛轉換效率幾差,會比較耗電
(雖然輸出就唔高都差唔到幾多)

但如果用左7,8年以上就都係換左佢好D
火牛呢D野用太耐唔換野猶可,換其他野就好易死...

顯卡都冇?

睇落就冇咩野
不過呢隻牛轉換效率幾差,會比較耗電

但如果用左7,8年以上就都係換左佢好D
火牛呢 ...
tuyylihk 發表於 2016-1-11 11:17

買落真係有7-8年, 只係打算用落文書機, 唔用顯卡

買落真係有7-8年, 只係打算用落文書機, 唔用顯卡
sagahks 發表於 2016-1-11 11:18

火牛壽命係咁上下...
睇規格你隻牛肯定得
但我唔太建議繼續用

火牛壽命係咁上下...
睇規格你隻牛肯定得
但我唔太建議繼續用
tuyylihk 發表於 2016-1-11 11:21

明白, 謝謝師兄

ok 架, 我隻八年牛齡嘅 Delta Server Power 550 仲用僅.但用在二號机, 好日都唔開。

ok 架, 我隻八年牛齡嘅 Delta Server Power 550 仲用僅.但用在二號机, 好日都唔開。 ...
eddychoy04 發表於 2016-1-11 11:59

但而家新板好似power 多 針數d

照插???

但而家新板好似power 多 針數d

照插???
sagahks 發表於 2016-1-11 12:11

新板只是 CPU 12V power 由 4 針變 8 針, 但有D 底板只插 4 針都 boot 到机, 要 check 底板 manual 資料。

回覆 2# tuyylihk

一樣,唔太建議繼續用