[開箱] [開箱]5820K+ASUS X99 SABERTOOTH+SILVERSTONE FT05

其實由舊年11月開始已經準備砌部新機....
機箱就最開始已經睇中SILVERSTONE FT-05,CPU方面一直喺6700K同5820K之中猶豫不決...
結果因為6700K一直都係炒價,最後都係揀左5820K....

D料有喺TAOBAO買(機箱,CPU),有喺AMAZON買(RAM,SSD),其他就喺香港執...因為買RAM時唔知道X99係行4通道,所以只買左2條RAM...

再講下砌機過程,呢個機箱+呢塊MB+再加U14S...只可以話真係搵自己笨,幾經搏鬥,不斷拆完又裝,裝完又拆先搞得掂,著到機果刻真係好感動...

最後少超一下粒U,用AIDA64行STRESS TEST兩個鐘...但個U14S好似唔係好壓得住5820K嘅高溫...

恭喜,個机箱好靚仔, 幾錢?

回覆 2# eddychoy04

人仔1400,連運費港幣1700左右

回覆  eddychoy04

人仔1400,連運費港幣1700左右
nwai5 發表於 2016-1-16 12:16

Oh, too expensive to me.....
But thanks anyway.

樓主用咩Display卡?

樓主對ram 在森林幾錢入手?

回覆 5# nnd

GALAX GTX 980

回覆 7# feel0699

之前CYBER MONDAY喺NEWEGG用US209入

支持開箱分享

個機箱好靚