[電源器] 請問呢兩隻 season 牛分別係邊呀?

SeaSonic P-860(XP2) 860W 80Plus Platinum Modular 火牛        HK$ 1710
SeaSonic P-1050 1050W 80Plus Platinum Modular 火牛            HK$ 1850

因我見價錢差唔多, 又係同一系列, 唔知仲有無其他差別呢?

P-860 .....
你肯定你屋企長期唔會潮濕咪試下....

P-860 .....
BlackBird 發表於 1/2/2016 12:15

呢隻野有伏? 唔係掛!

呢隻野有伏? 唔係掛!
pk1667 發表於 2016-2-1 12:18

呢啲嘢人夾人緣,我用X850/5年,P1200/2年未試過撻唔著,仲要係搭臭名昭著嘅R4E

呢隻野有伏? 唔係掛!
pk1667 發表於 2016-2-1 12:18

同等價錢我理解唔到點解要買哩隻....
1000W以上的Seasonic唔敢講, 設計唔同未試過
X同P的750/760/850/860 除非你好肯定你用果度一年365日都唔會潮溼
如果唔係你都係乖乖地買 HCP850P
仲有, HDD 記得Set staggered start

同等價錢我理解唔到點解要買哩隻....
1000W以上的Seasonic唔敢講, 設計唔同未試過
X同P的750/76 ...
BlackBird 發表於 1/2/2016 12:51

我首選都係 HCP850P, 但因 cable 問題所以未落實 (隻牛係六個插頭, 但跟牛只得 5條 hdd device cable, 今早已出 email 問代理可唔可以補購)

P-860 .....
BlackBird 發表於 2016-2-1 12:15 PM

人渣呀XDD
諗法一樣

p-860 同 p-1000 設計唔同?

人渣呀XDD
諗法一樣
lkl0120 發表於 2016-2-1 15:59

佢d牛就算Group-Reg低價野S12-II Bronze上架跑心電圖都好好睇,
囉黎用真係自找麻煩, 除非擺DC有24/7冷氣抽濕, 兼可以熱得起隻牛
如果唔係就成日都係中通病 : MLCC 短路.... 咁多年都係咁...

P.S. 我係人渣

SeaSonic P-860(XP2) 860W 80Plus Platinum Modular 火牛        HK$ 1710
SeaSonic P-1050 1050W 80Plus Platinum ...
pk1667 發表於 2016-2-1 12:09

呢期Seasonic真係麻麻, 長開都係Delta穩陣