[開箱] Chrome 到我呢

先講缺點:
得1個usb 唔夠用 就算有藍牙都好
完全獨立於現有任何系統
點解唔可以micro usb 差電
無左wifi 同廢鐵一樣

優點:
比其他手指電腦快同流暢
文書上網睇片都做到(原來chrome 可以咁強大)

其實本身佢外表冇咩特別,可能轉左色會好d

2016-03-20 00.15.48.png

橫2

2016-03-20 00.16.01.jpg

2016-03-20 00.15.56.jpg

哩個係我最痛恨的地方
如果有2個usb 會開心d

usb

2016-03-20 00.16.21.jpg

如我岩岩之前所講,如果冇wifi 哩隻手指係一隻廢鐵
入左去你就完全google化,或化為google

wifi

螢幕快照 2016-03-20 上午1.17.42.jpg

好多人應該想問到底平時做野office 個d 點搞,我用落其實同平時差唔多,功能都大致一樣,不過統統都係網上版。或者我要用多排先感受到分別

word

2016-03-20 01.01.07.jpg

請將分所有文件上載google使用

excel

2016-03-20 01.01.36.jpg

計計下......Google music, photos, office, google drive, youtube......又真係平時要用個d 都解決到ge,今次幫google 做打手,真係幾掂

回覆 1# mygod804

如果做做下野,突然斷wifi會點?

如果有2個usb 舊野唔會咁迷你啦

回覆 2# yarehk

如果真係同PC 一樣的Chrome, 應該可以裝extension解決

回覆 2# yarehk

ching 幾錢買 ?  8舊幾
同埋佢做吾做到係 smb (windows share folder ) 睇片 ? 其實我未試追, 但我估唔得
mkv , wmv , rmvb , mp4 呢類@_@"   格式應該冇限制

回覆 3# slow

如果我做緊WORD 其實都係即時SAVE 即時改 所以斷左都唔怕

呢隻可以裝office?
是否可以播到高清片?
剛剛頂左lenovo支stick pc星期四送貨,後悔中

via HKEPC Reader for Android

如果整個一開4或一開8得唔得呢

如果整個一開4或一開8得唔得呢
messihung 發表於 2016-3-21 16:15

no problem 我都有一隻