[操作疑難] 全民排隊有D LAG 求教

事緣星期六剛剛正刀砌左部機
呢2日入GAME都好似LAG LAG地
我開返台LOL ping學時高時低
幾SURE唔係件唔夠力問題

6600K + 960 4GB + 16G RAM + 256SSD
應該LAG都唔係咁同有時會爆PING 15X都有
無乜頭緒 係咪NETWORK問題?
用緊NETGEAR 7000 係咪要換ROUTER?

未必關router事
近排出海係差左
試下唔經ROUTER直插LAN

剛剛試插線正常但用不嬲開都用ac wifi過 不過插返隻舊linksys又無事:faint:
係唔係我隻wifi手指有機會唔夾?

剛剛試插線正常但用不嬲開都用ac wifi過 不過插返隻舊linksys又無事
係唔係我隻wifi手指有機會唔夾 ...
浪人66 發表於 2016-3-22 09:10

會唔會試下PICE WIFI CARD?

會唔會試下PICE WIFI CARD?
ty01314 發表於 2016-3-23 00:08

試左2日都係要插lan先解決到  應該要配返隻wifi手指

PCIE WIFI 得見到好似得ASUS果張 有無人都好似我咁用WIFI打機呀?

PCIE WIFI 得見到好似得ASUS果張 有無人都好似我咁用WIFI打機呀?
浪人66 發表於 2016-3-24 12:42
通街都PCIe WiFi card啦
點會得ASUS
:redface::redface::redface::redface::redface:

浪人66 發表於 2016-3-24 12:42

我用緊ASUS PCE-AC56 pci-e wifi卡打唔LAG

我用緊ASUS PCE-AC56 pci-e wifi卡打唔LAG
kaiming2005 發表於 2016-3-24 19:36

咁同張3天線果張係差速度?pcie卡係咪得asus有?

咁同張3天線果張係差速度?pcie卡係咪得asus有?
浪人66 發表於 2016-3-25 09:39

PCI-E WIFI卡仲有好多牌子,不過我用緊ASUS AC68U 所以用返ASUS,我張係2天線會比3天線慢