[主機板] USD$72.09買倒全新X99底板, 我買倒, 我真係買倒.....

10幾日前無意中發現 阿媽信 即刻跛 X99 底板賣 USD$72.09...
http://www.hkepc.com/forum/viewt ... p;extra=&page=1

seller 唔係阿馬信自己. 當時猶疑佐一輪, ... 始終係隔山買牛...  驚驚..
但 $72.09 又真係吸引. 個seller 係阿馬信評分96%, 銷售數目都算大. 最後決定搏一搏, 成本係接近HK$700(包括運費).

賣家真係發貨, 跟住B&S集運運返香港, 運費$24X5磅=HK$120.
19/3 到手.. 開箱...

包裹裡買有一盒底板及一大塊紙填充下

底板盒正面

底板盒背面, 下面寫住台灣製造

底板玉照, PCD made in China

防靜電保裝袋有膠紙封住

盒最底下係 I/O背板, MENU, CD, 及 4條SATA 線

有人話呢次係seller錯價,  唔知真定假. 其他forum 都見倒有人買佐收倒貨.

塊板絕對相信係全新. 睇翻D label 及晶片週期, 可能係 15年45週生產.

呢塊野應該會封塵一斷時間, 唔得閒搞住,何況都未有心水U及RAM, 所以連防靜電袋都廢時開.  

呢次係第一次海淘, 感覺良好....

呢個價錢真係好底玩

Z170 都未必買到,只能葡萄....

恭喜
比你搏到

但係唔上機CHECK CHECK先? 冇問題先等新U RAM用呀嘛

日日上epc的成果

恭喜晒師兄
不過上機試下穩陣D

恭喜晒
恭喜晒