[開箱] 新手第一次開箱,G大訂制DC-ATX 400W豪華版V6!(30/3更新V1.1)

各位ching,小弟加入左EPC都成9年,今次係第一次開箱,圖片質素差同埋字會比較少,望各位ching唔好見怪。

事源因為老虎部4770K換左喬斯伯C2紅色機箱,而入面個間隔用I7係完全散唔到熱,因為佢用普通ATX牛個風扇位係會同下吹式CPU散熱鬥扯風搞到部機熱到辣手,之後換左銀石果款450w SFX牛,因為上左佢個ATX Mount可以將隻牛上下掉轉裝,所以牛扇可以掉轉擺唔再鬥扯風,不過另一個問題就係原裝風冷當然壓唔住4770k既熱情啦,咁就去買左貓頭鷹果款NH-L9x65,效果唔錯開機都係40-50度,但係用一段時間後已經好熱,到夏天時都唔知點算,咁聽EPC某師兄講淘淘有間做呢D DC-ATX電源版,咁膽粗粗試下,尋日上左機效果唔錯,所以同各位ching分享一下,廢話太多了,去圖!

下單等左半個月有多先到,人手做係要D時間。

DC-ATX電源板本體。

線材唔錯,G大仲好貼貼幫我插好晒

呢隻外置牛成舊磚頭咁大同重,真係掉得死人(G大話呢隻牛用料靚過晒出面500-700蚊人仔既牛,我真係唔識)

上機後睇落都幾靚仔,唔錯

最後係內龍,因為其實用起上黎塊電源板都有一定既熱量,所以連收埋櫃桶底既陳年波板糖都拎埋出黎用

30/3/2016更新!
又一次忍唔住再奶多次野,今次換左NH-U2B-SE/260X->750TI/Wing 12PL->NF-A14 PWM,今次好似好左,希望唔係錯覺啦,就算無分別都由佢了,因為已經破左產嚕
P.S.因影相角度問題,風扇扣具同張顯卡係仲有成2CM空位的,因小弟影相技巧拙劣,所以睇落好似掂到張顯卡咁姐

希望各位ching睇完呢D咁底質數既開箱唔駛洗眼啦,謝謝收看

唔錯~~~支持開箱!!!

你CPU熱風點散...........
機頂開個120/140抽出好D

你CPU熱風點散...........
機頂開個120/140抽出好D
1112311123 發表於 2016-3-27 17:26

呢個死人箱真係頭痛,有入冇出

呢個死人箱真係頭痛,有入冇出
littlesgrass 發表於 2016-3-27 17:27

呢D垃圾箱....

呢D垃圾箱....
1112311123 發表於 2016-3-27 18:05

老虎鍾意,冇計啦

d 接點咁樣外露, 唔係吖

d 接點咁樣外露, 唔係吖
GbE 發表於 2016-3-27 18:18

鬼叫窮淨係可以買入門版,搵D百寶貼塞塞佢

鬼叫窮淨係可以買入門版,搵D百寶貼塞塞佢
littlesgrass 發表於 2016-3-27 18:20

都唔平, 配塊膠 ( laser cut 好 common ) 都唔過份

有無試過電壓稳唔稳?