[主機板] B150 底板同DD4 Ram選擇

砌新機打機平平地買i5 6500配B150 底板算了
請問 msi B150 pro gaming m3 , OK嗎? 請問有係人用緊?
有無其他選擇?

另外DDR4 4Gx2, 邊隻抵買?
因為想省點錢買GTX970又唔打算CPU OC , 所以唔考慮高階chipset了

砌新機打機平平地買i5 6500配B150 底板算了
請問 msi B150 pro gaming m3 , OK嗎? 請問有係人用緊?
有無其 ...
MAX100 發表於 2016-4-6 19:22

若要生活好, 莫用Killer LAN
ASUS B150 PRO GAMING貴少少, 但Intel LAN, 少好多鑊氣.....
B150唔洗買貴RAM, 反正都係行2133...求其一對DDR4 RAM應該都夠玩

若要生活好, 莫用Killer LAN
ASUS B150 PRO GAMING貴少少, 但Intel LAN, 少好多鑊氣.....
B150唔洗買 ...
Advanced Ivan 發表於 2016-4-7 10:25

ASUS B150 PRO GAMING要成千蚊
因為想慳番的差價由960升做970....
想平平地買塊B150 加intel就算
有無其他選擇?

有無其 ...
MAX100 發表於 2016-4-7 15:18

咁嘅情況可以考慮GIGABYTE G1. Sniper M7
我上星期入手,用落so far so good

有無其 ...
MAX100 發表於 2016-4-7 15:18

960同970差成1100喎,你點慳都慳唔到
一係你就揀返B85配i5,B85 PRO GAMER好似仲有貨,果度前後差不多慳4舊

960同970差成1100喎,你點慳都慳唔到
一係你就揀返B85配i5,B85 PRO GAMER好似仲有貨,果度前後差不多慳4 ...
Advanced Ivan 發表於 2016-4-7 23:03

其實計番都唔係差成千,960 4g 都要16xx,970 4g有些款賣25xx,仲要有大game送,呢排隻the divsion 都賣緊過四百蚊啦

不過都考慮緊,黎緊A/N就快又出新card,
睇黎都係砌著cpu 底板同ram先 (現在l5420已經力有不遞)
用著張陳年7770頂多兩三個月先

咁嘅情況可以考慮GIGABYTE G1. Sniper M7
我上星期入手,用落so far so good
LL3578 發表於 2016-4-7 16:26

請問呢塊賣緊幾錢?

請問呢塊賣緊幾錢?
MAX100 發表於 2016-4-8 09:21

$810