[主機板] 忍唔住半價入左塊ASUS ROG VIII Hero

本來諗住用到塊 Z68 板百年歸老, 但無端端見到Z170  ASUS ROG VIII Hero 賣EUR107 (HKD940) 免運費直送HK, 便 pat pat 痕衝左塊先, ram/u 都未定用乜. 另佢唔係amazon 直銷, 唔知有冇伏了.  
2016-04-15 11.55.37.jpg

咁唔小心呀, ram/u 都未定用乜?
用得Asus Hero唔用I7-6700K?唔好浪費Unlock
用得Z170唔用Intel750?唔好浪費DMI3.0個PCI-e 3.0 16X(x4) mode
用得6700K唔直接980TI SLI?唔好浪費dual x8
SLI唔直接上DDR4 3200+ 16G x2?唔好浪費開大食GAME會唔夠RAM用。
用咁多野唔用1200W+白金牛?唔好浪費因小失大唔夠力推D野好快壞。
買咁多野唔一次過買哂佢?唔好浪費時間同集運費分開幾次拎啦

計番香港行貨平左50%左右,同之前師兄買果塊Gigabyte X99平得差唔多

U 用i5 K 都得, 我都係用緊 Z68+i52500K.
RAM 或去買水 DDR4 3200

不過都係收到貨先算, 唔知係未伏.

用得Asus Hero唔用I7-6700K?唔好浪費Unlock
用得Z170唔用Intel750?唔好 ...
hkjake 發表於 2016-4-15 13:37

回覆 3# java2

應該冇事既,上次有CHING都係咁買

本來諗住用到塊 Z68 板百年歸老, 但無端端見到Z170  ASUS ROG VIII Hero 賣EUR107 (HKD940) 免運費直送HK,  ...
java2 發表於 2016-4-15 13:26

師兄半價塊ASUS ROG VIII Hero完左未?

回覆 5# rt6688

好似完左, 227就有

本來諗住用到塊 Z68 板百年歸老, 但無端端見到Z170  ASUS ROG VIII Hero 賣EUR107 (HKD940) 免運費直送HK,  ...
java2 發表於 2016-4-15 13:26

師兄再有依類旬野早d 單聲,唔該。

用得Z170唔用Intel750?唔好 ...
hkjake 發表於 2016-4-15 13:37

師兄個回覆夠毒

via HKEPC Reader for Android

冇U冇RAM喺手, 擺明唔啱用, 都叫唔小心

回覆 8# JACKALWU

差埋EK水