[電源器] 買邊隻火牛好?

cpu amd 2+
2條ddr 3 2g ram
onboard display
3隻硬碟
1張usb 3.0 插卡
2把機箱風扇

用緊acbel 525 w但壞壞地
有無火牛介紹

回覆 1# 超越

會唔會加dp 卡?
咩size 既火牛? ATX? MATX? 有幾多budget?

就咁睇上面的資料好似唔洗成525w 咁大....
400w 都夠有凸
如果以上面的料, 我的話就會是但買個大牌子, 買個平平地, 只要唔係買D 跑車牛, 雜牌就好.

仲有唔會買番ACBEL, 因為你用過又壞過, 信唔信邪都好, 萬一一個唔該又出事就真係....

回覆 3# yuet_wah

250W 都夠

回覆  超越

會唔會加dp 卡?
咩size 既火牛? ATX? MATX? 有幾多budget?
marcochl 發表於 2016-4-21 10:11

雖然唔知咩係dp卡,但應該唔會用
大牛,應該atx
budget無限隻牛夠用就得,最緊要穩陣
但唔需要太大w數,夠用就得
我部文書機,上網,執相
有時間玩下l4d

ANTEC NE450C-BR NeoEco2 450W 80Plus Bronze 火牛        HK$ 449

就咁睇上面的資料好似唔洗成525w 咁大....
400w 都夠有凸
如果以上面的料, 我的話就會是但買 ...
yuet_wah 發表於 2016-4-21 10:19

無錯,我宜家先發現我唔需要咁大w數
唔介意用返acbel,質素好就得
但我想預鬆d W數,有時加一兩隻硬碟,或顯卡

ANTEC NE450C-BR NeoEco2 450W 80Plus Bronze 火牛        HK$ 449
marcochl 發表於 2016-4-21 10:33

呢隻牛夠唔夠預多一兩隻硬碟或顯卡?

宜家仲有無話火牛配機箱

回覆 8# 超越

硬碟加十幾隻都無問題
顯卡970或以下都夠推

如果只係加幾隻硬碟VPF350都夠做