[電源器] 火牛內cable長度

最近裝電腦買咗隻 ANTEC NEO ECO2 550W 火牛, 插電線時候發覺火牛的CPU和主機板的電線只是緊緊夠長, 想走線走得好一點也不能, 想請問大家, ANTEC 的火牛都是這樣的嗎?其他牌子是否一樣?
我用的機箱是NXZT Phantom , 所以希望把電線走在底板背面.

好多平價牛都冇預你走背線...

火牛連接線長度同價錢成正比。

買得個靚case,牛就唔好慳啦,側透見到咁多火牛線,唔雅觀呢!

買得個靚case,牛就唔好慳啦,側透見到咁多火牛線,唔雅觀呢!
antonyhk 發表於 2016-4-25 18:38
側透我一般都用modular牛
易搞啲又靚啲

最近裝電腦買咗隻 ANTEC NEO ECO2 550W 火牛, 插電線時候發覺火牛的CPU和主機板的電線只是緊緊夠長, 想走線 ...
digital_mind 發表於 2016-4-25 18:17

線長係睇型號唔係睇牌子, 每個牌子都有用長線既型號, 可以下載火牛說明書睇清楚線長才入手

側透我一般都用modular牛
易搞啲又靚啲
yjfoeg 發表於 2016-4-25 20:16

所以我都用full modular牛牛

有延長線賣的, 唔夠長就加條延長線囉

有延長線賣的, 唔夠長就加條延長線囉
rogert 發表於 2016-4-26 12:05

真係有嗎? 不是的SATA3的電線呵, 而係CPU 4+4 pin  和ATX  24pins 呢

線長係睇型號唔係睇牌子, 每個牌子都有用長線既型號, 可以下載火牛說明書睇清楚線長才入手 ...
AC360 發表於 2016-4-25 20:41

失策, 買之前無考慮呢個問題, 仲以為平貴的長度無分別