[電源器] 而加D卡功耗咁低, D火牛廠咪PK

N卡新果張功捲聽講超低

N卡新果張功捲聽講超低
mingming123 發表於 2016-5-11 08:02

無話P唔PK﹐大功耗火牛(1000W以上)一直需求都唔係好大架啦,要玩SLI或CF既就要用,新卡耗電少左D廠商咪出D功耗細少少但用料靚既牛迎合市場囉!舊大功耗既牛咪減少少價清左佢,搞掂!

始終要大功耗, 預多好過預小

低功率火牛做唔到高效率,無咩低W火牛做到80plus,你見最低都係450W左右,最多宜家用550W變450W,價差可以話係好細

低完又超超佢,cpu又超超佢,插一大串sata,電唔會用得少啦,又水冷d風扇又強勁

低功率火牛做唔到高效率,無咩低W火牛做到80plus,你見最低都係450W左右
weirdoxlee 發表於 2016-5-11 08:49

唔係吧,我自己都用緊400W 80 plus。
你上80plus網站望下,都有好多<400W既80 plus火牛:
http://www.plugloadsolutions.com ... spx?id=0&type=2

無話P唔PK﹐大功耗火牛(1000W以上)一直需求都唔係好大架啦,要玩SLI或CF既就要用,新卡耗電少左D廠商咪出 ...
antonyhk 發表於 2016-5-11 08:14

買得1000W 既人..都唔會因為張卡耗電少左, 就轉 去買 650W 750W啦..
有錢玩 1080 SLI 又點會差個幾百買細牛先~~
所以本身會買既人..都係會買

唔係吧,我自己都用緊400W 80 plus。
你上80plus網站望下,都有好多
leave 發表於 2016-5-11 09:17

230V sliver同gold 都係得一版係<450W
    有大多牌子香港無,型號又舊,選擇唔算多喎
    如果廠家出低W牛都係用家福音黎,多d細牛用係itx度

回覆 1# mingming123

最多生產商整多尐750W白金版(低負效率超過80%)配合需求.

買得1000W 既人..都唔會因為張卡耗電少左, 就轉 去買 650W 750W啦..
有錢玩 1080 SLI 又點會差個幾百 ...
jack0608hk 發表於 2016-5-11 09:36

同意啊! 我就係其中之一