[操作疑難] VGA 雙mon

想問下各位師兄
如果我有2個VGA mon
張750ti得一個VGA口
塊底板到又有一個VGA口
係唔係插第二條VGA線落去塊底板到就得

MB :asus vanguard b85
Display card: asus GTX750TI-OC-2GD5

想問下各位師兄
如果我有2個VGA mon
張750ti得一個VGA口
塊底板到又有一個VGA口
係唔係插第二條VGA線落去塊 ...
651374458 發表於 2016-5-15 16:33

俾我會換一隻 Mon. , VGA 出唔到高清。
如果乜都唔換, 咪一隻插咭, 一隻插底板囉, 不過記得在 Bios set 番啱 D display setting.

回覆 2# eddychoy04

但係張咭得
D-Sub 輸出 : Yes x 1
DVI 輸出: Yes x 2 (DVI-D)
HDMI 輸出: Yes x 1

應該點插?

No, 兩條 display 線插哂顯咭。
eddychoy04 發表於 2016-5-15 16:42

玩野咩 呢張卡得一個vga 連兩個dvi都係純digital
插去底板係可以顯示到架,不過嗰個會係變左用內顯輸出

回覆  eddychoy04

但係張咭得
D-Sub 輸出 : Yes x 1
DVI 輸出: Yes x 2 (DVI-D)
HDMI 輸出: Yes x  ...
651374458 發表於 2016-5-15 17:30

買個DVI to VGA轉頭

買個DVI to VGA轉頭
nnd 發表於 2016-5-15 17:54

人地寫明DVI-D ...點轉

我俾隻cheap mon你有dvi算啦,你乜mon得vga?

唔建議用埋onboard display, 拖慢哂

又唔使錢,試咗先囉
真係接受唔到先諗下換卡定換Mon

睇你捨唔捨得比幾十蚊買個HDMI轉VGA(唔係齋線,一般要外接供電)...