[其他] BeeBox N3150 看劇ok

之前發過帖, Beebox N3150看高清沒問題, 但因看劇要用Chrome經unblock youku擴展功能解除封鎖才可看, 但經Chrome看非高清劇, 掉幀頗利害 :
http://www.hkepc.com/forum/viewt ... p;extra=&page=1

但是現在看劇, 已經不須用unblock youku, 用回IE就已經什麼劇都看到, 用IE看的話, Beebox N3150很流暢, 所以只用來做HTPC放廳看劇, 非常不錯。

請教點解唔須用unblock youku?

請教點解唔須用unblock youku?
ernesttsim 發表於 2016-5-22 13:38

我都唔知喎, 現在要看什麼劇, 用IE都看到, 仲要好多時都係720p, 已經冇用chrome來看劇好耐, 唔信你試下。
如果你看邊套劇唔得, 不妨話我知, 讓我試試。

我都唔知喎, 現在要看什麼劇, 用IE都看到, 仲要好多時都係720p, 已經冇用chrome來看劇好耐, 唔信你試下丫 ...
kslee30 發表於 2016-5-22 14:28

你用IE上邊個網?

你用IE上邊個網?
nnd 發表於 2016-5-22 17:53

已前看劇是專門有幾個網, 後來加了封鎖要用unblock youku, 跟住再後來, 就分散成無數小網, 自此就不用unblock youku, 用IE都可以看到任何劇。

所以沒指定邊個網, 要看邊套劇, 就用Google搜即可, 例如想看韓劇"五個孩子", 在Google打上"五個孩子線上看", 就可以搜出一大堆可看此劇的網站.
好像多數是台灣的網。