[操作疑難] 淘仔都出左山寨x79....

x79 寨版連e5-2670 都係1300 rmb(大家tb search 費時比人話賣廣告 )
大家點睇??
新手出Post 勿插
小弟見到個價有小小心動.....

x79 寨版連e5-2670 都係1300 rmb(大家tb search 費時比人話賣廣告 )
大家點睇??
新手出Post 勿插
小 ...
willleong30 發表於 2016-5-22 18:13

Intel 有提供設計, 設計無問題但 QC 唔知點 (不過 G31 771 好似都好多人用應該 OK)

咁講x79 比 x58 吸引好多,畢竟後者有得超,前者冇,所以求其搵塊就得

X79 重有原生sata 3,sad 都快好多

冇8 RAM唔太吸引

大家點睇??
新手出Post 勿插
小 ...
willleong30 發表於 2016-5-22 18:13

唔明點解而家一塊最平既X79底板可以貴過粒8核16線CPU

咁講x79 比 x58 吸引好多,畢竟後者有得超,前者冇,所以求其搵塊就得
btm 發表於 2016-5-22 19:09

16t 睇落都爽啲
X58最多先得12t

via HKEPC Ionic Reader v1.2.9 - iPhone

1300唔怕啦  一試無妨

唔明點解而家一塊最平既X79底板可以貴過粒8核16線CPU
billy555 發表於 2016-5-22 21:04

Tb 其他一線牌子都要千幾蚊人仔

via HKEPC Ionic Reader v1.2.9 - iPhone

1300唔怕啦  一試無妨
qian1234 發表於 2016-5-22 21:06

靠ching 一試la