[主機板] 牙石 maximus viii hero 同ranger 點揀

小超頻加打機用
hero 同ranger點揀?

http://www.hkepc.com/forum/viewthread.php?tid=2294023

可以睇下小弟個post

via HKEPC Reader for Android

我都諗緊ranger定hero好...

小超頻加打機用
hero 同ranger點揀?
j10076_15 發表於 2016-6-14 11:07

樓主,比多個煩惱你,仲有MSI Z170A Gaming M7可選,不比Hero差,TechPowerUp比9.9分,小弟用緊

回覆 5# antonyhk

唔算比多個我
因為本身都有睇呢隻仲有asus z170 pro gaming
師兄對m7有咩評價?

回覆  antonyhk

唔算比多個我
因為本身都有睇呢隻仲有asus z170 pro gaming
師兄對m7有咩評價? ...
j10076_15 發表於 2016-6-14 16:33

我選擇佢無選擇Hero最大原因係MSI M7有2個 Turbo M.2 slots (PCIe 3.0 x4),遲下upgrade M.2 SSD仲可以選擇行RAID 0 (64Gbps);另外,MSI有粒Game Boost Dial係底板上,你可以旋轉去自動超頻。仲有MSI既USB3.1頭比Hero多。

我選擇佢無選擇Hero最大原因係MSI M7有2個 Turbo M.2 slots (PCIe 3.0 x4),遲下upgrade M.2 SSD仲可以選 ...
antonyhk 發表於 2016-6-14 17:11

gaming m7 丁到成地都係

係唔係買ranger就算呢
慳返幾舊

係唔係買ranger就算呢
慳返幾舊
j10076_15 發表於 2016-6-15 11:58

其實真係睇你想要咩及財力,人地點同你做決定呢?