[電源器] 大家買ANTEC火牛買要小心!

大家買ANTEC火牛買要小心!
買牛要念清楚!
話說小弟上個月係正都買?個ANTEC VPF350火牛幫屋企人砌?部腦,
買完砌完之後冇乜時間攪,所以攪到前幾日先整好?比佢用,
第一晚開?睇睇都冇乜點用,第二晚用唔夠二個鐘就燒火牛!
上網睇?戲一二個鐘就燒火牛?百幾銀雜牌牛都唔會咁易燒啦嚇話?
我大大話話砌?十幾廿年機,平均一年砌一二部,咁耐真係未試過咁快壞。
仲要只係供電比MATX底板,SSD,DVD,
連顯示卡,硬碟都冇裝,咁都燒?死得啦!
自己用壞?都煩,幫人砌仲要走?走去更加煩!
念住ANTEC都有雜誌定係網站介紹過?應該?衰極有限?,
點知原來係【衰到極限】!
早知平平地買返GTR好過。
大家以後買呢隻牌子真係要小心?!

ASUS 華碩 H110M-A H110
Intel 2 Cores 4 Threads Core i3-6100 Skylake
Asus DRW-24D5MT 24X DVD Writer
Kingston DDR4 2133MHz 16GB (1x16GB) Ram
ANTEC VPF350 AN-PS-VPF-350 350W 80Plus Bronze火牛
<SSD>Plextor 128GB PX-128M6S+ M6S+ Series 2.5" SATA3 6Gb/s (Solid State Drive, SSD)

http://www.hkepc.com/forum/viewt ... p;extra=&page=1

我封你做火牛勇士了!我為跑車牛講公道說話都成日俾人圍攻,你竟然敢講佢地極力推介的名牌牛連雜嘜牛都不如,你有無我咁好耐力同佢地一一對抗呀?

三年前買咗620m antec,到今年新年前已發現隻牛壞壞地早知唔買antec 價錢貴但無料到

我封你做火牛勇士了!我為跑車牛講公道說話都成日俾人圍攻,你竟然敢講佢地極力推介的名牌牛連雜嘜牛都不如 ...
diy-apprentice 發表於 2016-6-16 22:26

講我自身經驗都唔得?
極力推介又點?
我就係比人推介所以先用呢隻死人嘢!
隻嘢好用冇問題大把人會買,就算我踩完都會有大把人買,
但係如果隻嘢真係有問題,咁我念唔洗我多講佢地都識得點做啦。
雜嘜牛QC好唔壞都會變名牌牛,名牌牛QC唔得成日壞我就唔信佢唔死!
有人保呢個牌子?咪由得佢囉,等到時佢自己中招就...

講我自身經驗都唔得?
極力推介又點?
我就係比人推介所以先用呢隻死人嘢!
隻嘢好用冇問題大把人會 ...
tin812 發表於 2016-6-16 22:46

http://www.hkepc.com/forum/viewt ... page%3D2&page=1

有興趣的不妨來看看這帖。

我當然非常同情你的遭遇,買平野中伏都唔係咁好過,俾錢買貴野仲要中伏就慶上加慶!

回覆 7# diy-apprentice

佢隻野都唔係好貴咋喎

當5丶6仟蚊電話都會壞嘅時候,壞隻幾佰蚊火牛其實好閒。。
呢到d師兄砌過咁多機,有咩野唔會壞?
火牛,底板,HDD,Ram,甚至乎intel粒CPU,
又或者機箱粒Led,都會壞!
你一單半單壞野,好難叫人小心唔買,
除非同一品牌嗰期成日發生,d人先會留意

回覆  diy-apprentice

佢隻野都唔係好貴咋喎
SNOWFLAKE 發表於 2016-6-16 22:58

點都貴過架跑車!