[電腦組合] Fatal1ty Z170 Gaming-ITX/ac+UNAS機箱

是咁的 舊嘅UNAS生咗少少鏽 硬件亦舊(Z77
咁就俾咗剛要學電腦嘅外甥女用(無自願性一世保 壞咗叫佢掉咗佢  )

咁就响EPC CHING度團購咗個新款UNAS機箱
呢個箱有預位俾PCIE卡用 以後播4K片可以買AMD460
但個箱都有少問題一陣講
底板用Fatal1ty Z170 Gaming-ITX/ac 有HDMI 2.0
CPU用i5 6500播片機夠有凸
16GB HYPERX DDR4 RAM
samsung 256GB NVME SSD
個箱有嘅問題係只可以上兩粒固定螺絲 上完其餘兩粒就會唔啱位
不過都無所謂入咗箱會頂死塊板唔會郁到

951 包膠,你都是小心d好

其實個箱唯一優點只係有前置hdd抽插

是咁的 舊嘅UNAS生咗少少鏽 硬件亦舊(Z77 )
咁就俾咗剛要學電腦嘅外甥女用(無自願性一世保:cry ...
kadon 發表於 2016-6-21 23:11

個機箱幾錢?

I am using this MB(6700) put into the Inwin  Chopin case connecting to a 43 inch 4k monitor.  Not bad.

951 包膠,你都是小心d好
EVIS 發表於 2016-6-22 04:53

你講得啱 已換番煙條730SSD

個機箱幾錢?
nnd 發表於 2016-6-22 09:52

團購區可以搵到