[操作疑難] 轉反做內顯好lag

原本係i3 4150+gtx 760+8GB ram + 4GB ram行dual channel, 因為想升rx480, 就賣左張gtx760, 點知用內顯連映youtube 1080p和打lol都好lag, 我之前用G645+4gb都順打lol,有冇人知點解?
Thank

裝翻內顯driver先

裝翻內顯driver先
leave 發表於 2016-6-26 12:54

內顯都有driver...我仲以為冇driver
thx

intel HD driver

原本係i3 4150+gtx 760+8GB ram + 4GB ram行dual channel, 因為想升rx480, 就賣左張gtx760, 點知用內顯連映 ...
k107044 發表於 2016-6-26 12:52

點解唔買左480先, 之後先賣張760呢?

原本係i3 4150+gtx 760+8GB ram + 4GB ram行dual channel, 因為想升rx480, 就賣左張gtx760, 點知用內顯連映 ...
k107044 發表於 2016-6-26 12:52

同樓主一樣等RX480
拆咗張7970落嚟
唯一同樓主唔同, 係我行APU
Youtube 1080P都超暢順
而家諗緊有冇需要買RX480好

點解唔買左480先, 之後先賣張760呢?
nnd 發表於 2016-6-26 12:59

因為480一出,760二手價會再跌

同樓主一樣等RX480
拆咗張7970落嚟
唯一同樓主唔同, 係我行APU:nau ...
alan216hk 發表於 2016-6-26 15:40
而家就體現到CF嘅好處
...
我7850CF拆左一塊落黎,即刻又靜左又涼左,但仲有一塊撐住
btw APU配7970都幾仇人FEEL...

而家就體現到CF嘅好處
...
我7850CF拆左一塊落黎,即刻又靜左又涼左,但仲有一塊撐住
btw APU配7970都幾仇 ...
yjfoeg 發表於 2016-6-26 16:16

本來諗住行Dual Graphic.....
但睇嚟都係漫漫長路......