[中央處理器] i5 4590t?

效能會提升, 不過唔知爭幾多
係, 普普通通一塊1150針主板就可以
你果2條RAM可以用得番

想問下宜家用緊 AMD A8 5600K
如果轉上 i5 4590t 效能會唔會提升

因係淘佬見到4590t 都唔算貴....係咪普普 ...
chisell 發表於 7/7/2016 09:34

有T同冇T爭成二千分,但係淘寶兩粒價錢爭唔夠一百。咁點解要買T版?

冇特別原因 唔好買T系CPU ~ T系CPU for 省電 ~
我屋企部VM就係用緊i5-3570T

i5-4570 我見倒淘寶都要成1000人仔~
香港行貨全新都係$12XX

T仔TDP低好多
正常應該係特選體質,電壓低一截

T仔TDP低好多
正常應該係特選體質,電壓低一截
yjfoeg 發表於 2016-7-7 14:38

除左電壓可能真係低少少外, 其實 Intel 係用 TB 同降頻節電去限 TDP.....
買正常i5 係底板SET TDP 限制其實也不會相差太遠(個人覺得)

除左電壓可能真係低少少外, 其實 Intel 係用 TB 同降頻節電去限 TDP.....
買正常i5 係底板SET TDP 限制其 ...
冰水半糖 發表於 2016-7-7 14:57

T系可以用NOTEBOOK RAM
正常版係唔做到以上要求

早兩星期淘咗粒6500T最高5X度
利申:無開冷氣

正常版係唔做到以上要求
ncl 發表於 2016-7-7 15:24

notebook ram 係指 so-dimm 定DDR3L?

正常版係唔做到以上要求
ncl 發表於 2016-7-7 15:24
...普通cpu我幾肯定用到DDR3L
SODIMM都係