[中央處理器] 想用雙e7 8890v4,有咩板好介紹?

thx師兄

via HKEPC Ionic Reader v1.3.3 - Android

e7板...
買唔起架...

e7板...
買唔起架...
yjfoeg 發表於 2016-7-14 20:12

唔緊要的,請問馬雲網有得賣嗎?因為我搵過最多都係4路cpu的板,最好可以8路cpu,仲有想問下用8粒e7的價錢換做nvidia p100運算會快啲嗎??

via HKEPC Ionic Reader v1.3.3 - Android

唔緊要的,請問馬雲網有得賣嗎?因為我搵過最多都係4路cpu的板,最好可以8路cpu,仲有想問下用8粒e7 ...
kill2511 發表於 2016-7-14 20:23
用cpu同用gpu做運算邊個快,好睇你係咩類型嘅運算
你好似連呢點都唔知,咁我相信你唔適合用8路

想問下閣下係咩用途?
公司用的嗎?

nvidia p100好似未出價錢

買部 dell server la ~

仲有可以諗下 xeon phi

用cpu同用gpu做運算邊個快,好睇你係咩類型嘅運算
你好似連呢點都唔知,咁我相信你唔適合用8路 ...
yjfoeg 發表於 2016-7-14 20:28

電腦零件呢方面唔太熟姐,照你的理論,唔通一個料學家要精通電腦硬件先可以做料學運算??

買部 dell server la ~

仲有可以諗下 xeon phi
小倫哥 發表於 2016-7-14 20:49

已經睇緊dell官網了,thx

e7板...
買唔起架...
yjfoeg 發表於 2016-7-14 20:12

大約幾錢塊板?

已經睇緊dell官網了,thx  

kill2511 發表於 2016-7-14 20:51

散熱, 用供電問題 ~
server,  買 dell 其實唔錯 ~

and 你要計什麼 cuda ?
Tesla P100 or xeon phi