[操作疑難] 想請教下之前係淘佬買左馬雲牌X79底板嘅師兄

我見有幾款山寨X79, 個個樣都一樣, 但係有D又話support ECC RAM, 有D又講明唔得因為行1.5v
有無買左嘅師兄可以指教下啊唔該

同埋想知各師兄用落有無問題, 如有師兄用到ECC RAM又無兼容問題可否PM條淘佬link我? thanks

我買馬雲代理的雙路ASUS

我買馬雲代理的雙路ASUS
冰水半糖 發表於 2016-7-28 02:46

我之前都有睇過師兄你套機, 不過$4000人仔over budget了, 多謝師兄reply
玩X79都係因為CPU同RAM都平先整部多RAM多核機做HOME SERVER, 而且馬雲牌X79底板好似係M-ATX細塊D

馬雲x79 細板認ram 都幾有問題,
條ram SPD  係CL9, 最初著唔到,
搞搞下又唔知點解著到但行緊CL11,
想人手set CL timing.... 當然係得set 啦

如果真係用埋馬雲ram,最好搵一間有曬板u ram,
唔得都係同一間既事等佢死掂佢

另外板係細板,但供電果part 有風扇吹住都55`C,
依家睇下駛唔駛再加多把扇吹住果個位...

比多小小玩 惠普哥塊X79啦 就算雙路2670 加主板都唔洗2000 RMB 雙路主板好似1100-1200  左右 唔一定要搜X79主板 搜2011 主板 OR2011雙路主板都會出黎 我見有塊990 雙路 V2主板

比多小小玩 惠普哥塊X79啦 就算雙路2670 加主板都唔洗2000 RMB 雙路主板好似1100-1200  左右 唔一定要搜X79 ...
devilcat1 發表於 2016-7-28 14:23

990 雙路 V2主板 LINK?

答單一問睇評價CPU fan 加扣具好似吾太啱位....有冇邊隻CPU fan 加扣具建議?

神田傲 發表於 2016-7-28 15:45

自己搵下啦 我搵就第一頁就有了

Thanks 各位師兄意見

神田傲 發表於 2016-7-28 15:45

https://world.taobao.com/item/18 ... 4.0.0.v1EMcO#detail

820都有 都係貴200