[主機板] ASUS X-99 DELUXE II 行 SLI 的困擾

各位Ching好, 小弟入左2張GTX 1080, 諗住係有生之年點都試下SLI,
但係我SET極都行唔到SLI, 我已確認JUMPER已轉2Way, 之後跟底板指示燈插PCI_1同PCI_3,
用住2條軟橋插住先, 入到NVIDIA控制面板SET唔到SLI, 我用緊ASUS X-99 DELUXE II + i7-6800K,
求 指教 / 教路 指正錯處, 萬分感謝!

認到兩張卡?
如果認到...橋問題

回覆 1# 璘dee

我之前都試過
X99

插完一張到一張
咁就OK 了

回覆 1# 璘dee

先去控制台》裝置管理員睇下有冇兩張卡先

咪住先, "用住2條軟橋插住先", 係咪即係插左兩條? 如果係插返1條la, 同埋點樣唔得, post張相出黎睇睇

如果獨立運行係冇問題, 亦試過用1條橋, 都係認獨立2張, 問朋友借2張1080情況一樣
另外華碩剛剛回覆我,建議我使用hard bridge, 唔知有冇CHING用軟橋都WORK, 我條SLI HB BRIDGE要2個星期後先到

唯有試下重裝driver,更新bios

唯有試下重裝driver,更新bios
可愛老坑 發表於 2016-8-3 09:38

BIOS已更新至28/06/2016 + 已重裝WINDOWS 10.1

回覆 8# 璘dee

有冇試過插完一張到一張咁試

回覆  璘dee

有冇試過插完一張到一張咁試
LUNG2000LUNG1 發表於 2016-8-3 18:50

其實我唔係太明白,不過我有試過分開插2張可以獨立行到,但係我未試過係得1張既情況下reinstall個driver,一陣去試下