[其他] 今件電腦節會唔會減價?

http://hk.apple.nextmedia.com/su ... t/20160514/19611114

見早幾年電腦節都話系水魚節黎
但今年生意咁淡應該會減咁話
不過最主要係我怕電腦節過後D硬件全部加曬價
我有好多野要月尾先買到, 唔知依加買定先定係等電腦節過左先買好呢

清舊貨的節日
加價仲好,多d人網購

減價既方法: 係正價外, 寫上原價幾多, 差別越大, 心理上會好抵買

清舊貨的節日
加價仲好,多d人網購
cwp 發表於 2016-8-13 13:48

Ching講得啱
最好加多啲

不過最主要係我怕電腦節過後D硬件全部加曬 ...
yahoohk1314 發表於 2016-8-13 13:00

樓主唔好諗住佢哋越冇生意就會越減價吸客
佢哋只會諗呢排生意差咗, 點樣可以喺新客度吸水去彌補番佢哋之前嘅損失

不過最主要係我怕電腦節過後D硬件全部加曬 ...
yahoohk1314 發表於 2016-8-13 13:00

生意淡??d卡勁好炒喎

減價既方法: 係正價外, 寫上原價幾多, 差別越大, 心理上會好抵買
abc888 發表於 2016-8-13 13:52

其實普通人無留意價錢貨品嘅話, 仲以為執到荀貨

生意淡??d卡勁好炒喎
Frozen 發表於 2016-8-13 14:13

炒得咁高因為生意唔好

樓主唔好諗住佢哋越冇生意就會越減價吸客
佢哋只會諗呢排生意差咗, 點樣可以喺新客度吸水去彌補番 ...
alan216hk 發表於 2016-8-13 13:56

其實我現在唔係話襯佢電腦節想買平野
而係怕電腦節過後好多野價錢會上升
咁導致到我本來想買個D野升曬價
所以先諗住話應該電腦節之前好買定先,定係過後買都唔怕

其實我現在唔係話襯佢電腦節想買平野
而係怕電腦節過後好多野價錢會上升
咁導致到我本來想買個D野升 ...
yahoohk1314 發表於 2016-8-13 14:36

建議你網購睇下個價錢再同·HK比較,e.g森林