[操作疑難] 岩岩升上u考慮用desktop定notebook

我用ing desktop
5820k x99 killer 3.1
32gb ram
2x 128gb ssd
1tb hdd
Gtx780ti hof
同埋成套水冷 太約3000

升上u應該冇時間打機

應該賣左desktop換notebook,
定降grade desktop  賣出的錢再買多部notebook
見hku有得平notebook 諗住買部

回覆 1# chun20077

你想 sell quota?

定係問下咋

如果你住hall
可以成部搬返去
其實綜觀我成個大學生涯, laptop真係唔太重要
俾我揀多次用sp重好

我用ing desktop
5820k x99 killer 3.1
32gb ram
2x 128gb ssd
1tb hdd
Gtx780ti hof
同埋成套水冷 太 ...
chun20077 發表於 2016-8-15 11:37

讀u 好難唔用notebook, 做group assignments, projects, presentation 都要。

上U +1
5930K留番繼續用SP3番學
如果有HALL長住會考慮托機番HALL
番屋企咪用NOTEBOOK

好難唔用notebook 嫁WO...
最好輕同電耐用...

grade desktop ,不如買勁D NOTEBOOK...
如果你唔係要轉片. PS, 3D,而D 食重CPU
咁NOTEBOOK 真係好過desktop.

拎部5820K 去做PRESENT, 可能會好高分

拎部5820K 去做PRESENT, 可能會好高分
feli 發表於 2016-8-15 17:05

望見人地D果開個Office仲係度load緊果陣, 部大牛5820K已經load完. 望見人地輸出port唔夠, 部大牛咩port都有, 問佢死未

睇黎係得我唔鍾意搬野
我present次次都係直接用課室電腦上google drive/prezi播
開會傾pro甚至某d report去到後期直頭用電話就算
或者用lib/lab電腦

結論係我太懶