[主機板] H170 Performance Hyper配邊隻CPU抵玩?

尋日買咗塊Asrock Fatal1ty H170 Performance Hyper, 唔知搭邊隻CPU好,請問各位C-Hing 推介下?
唔想預太多budget落去(一千蚊上下就夠了).

未諗U先買板
都幾得意...

一千樓下 一係G4400 一係 i3-6100 姐...

8月:i5-6600K / i7-6700K

9月:i5-7600K / i7-7700K

8月:i5-6600K / i7-6700K

9月:i5-7600K / i7-7700K
edwin5415 發表於 2016-8-25 15:12

Hyper用乜鬼K仔...
同埋
唔想預太多budget落去(一千蚊上下就夠了).

洗唔洗介紹眼科醫生畀你?

尋日買咗塊Asrock Fatal1ty H170 Performance Hyper, 唔知搭邊隻CPU好,請問各位C-Hing 推介下?
唔想預太 ...
aspcc 發表於 2016-8-25 09:47

一千蚊左右只有i3可以揀

i3 6100/6200

多謝咁多位C-Hing嘅提議.

初步選擇: I7 6400T  "不能說"

到時候再update OC result.

多謝咁多位C-Hing嘅提議.

初步選擇: I7 6400T  "不能說"

到時候再update OC result. ...
aspcc 發表於 2016-8-25 22:25

哈哈哈.....我都未出聲叫你玩呢粒.....你咁快決定.....記得開箱....測試....

BUT H170 超唔超到? 做咩唔買極限玩家3,4?

回覆 8# 神田傲

1. 想睇下嗰個IDT有咩唔同
2. 塊板唔貴, 買黎當玩具試下囖。

哈哈哈.....我都未出聲叫你玩呢粒.....你咁快決定.....記得開箱....測試....

BUT H170 超唔超到? 做咩唔 ...
神田傲 發表於 2016-8-25 22:29

AsRock Hyper系列, 又平又有得超外頻丫嘛...