[電源器] 600W左右半模/全模牛推介

用緊Antec TP-550
之前發覺唔夠線
http://www.hkepc.com/forum/viewthread.php?tid=2314812
Antec基本都唔點理我所以都放棄
而家係用個6pin轉8pin頂住先

不過諗起黎隻牛都用左就6年,不如趁機換左佢
未換卡前test過input最大500W左右
考慮負載率所以都係選番600W左右(550W可)

預算700-800左右
半模全模都得
ANTEC HCG620M
CORSAIR CX650M
睇JUMBO好似得呢2個岩價(雖然供電高過預期...)
如果呢2個選邊個比較好?
仲有冇其他推薦?

Cooler Master V650 (Modular 模組) 650W 80Plus Gold Cable Management 火牛(RS-650-AFBA-G1-UK)        HK$ 790

珍寶價

Acbel iPower 90m 600w $749, 有7年保
我用緊, 差唔多1年, 感覺良好

FSP FSP-HG-650 Hydro G 650W 80Plus (Full Cable Management ) Gold HG650 火牛        HK$ 820 (4個pcie 6+2pin)

http://www.fsplifestyle.com/PROP161000163/

唔急既,上森林整隻EVGA Supernova 650 G2﹐間中有優惠連連費$800都唔洗,保你10年!

FSP FSP-HG-650 Hydro G 650W 80Plus (Full Cable Management ) Gold HG650 火牛        HK$ 820 (4個pcie 6+2pin) ...
gn00235434 發表於 2016-8-25 11:46

http://www.hkepc.com/forum/viewt ... 26amp%3Btypeid%3D46

師兄如果用FSP建議唔好買650住因為設計上有D問題, 我個問題最後係加錢換左隻750W, 用左一星期本來都無乜事, 但尋晚好似又有相同問題, 不過今次無咁嘈, 同埋大風吹左一陣好快就靜返, 不過FSP個代理幾好, 好快回覆, 又有禮貌

唔急既,上森林整隻EVGA Supernova 650 G2﹐間中有優惠連連費$800都唔洗,保你10年! ...
antonyhk 發表於 2016-8-25 12:42

但密唔密?我見上次成2個月前...

話急都唔知算唔算急
因為我條轉接係拎舊卡個條,搞到我而家未賣得舊卡住....

唔急既,上森林整隻EVGA Supernova 650 G2﹐間中有優惠連連費$800都唔洗,保你10年! ...
antonyhk 發表於 2016-8-25 12:42

唔係得7年保咩?

via HKEPC Ionic Reader v1.4.2 - iPhone

唔係得7年保咩?

via HKEPC Ionic Reader v1.4.2 - iPhone
33504451 發表於 2016-8-25 14:03

EVGA 牛牛全球保10年,好堅架!

有問題上官網先登記,再順豐百幾蚊寄過去,搞掂!

EVGA 牛牛全球保10年,好堅架!

有問題上官網先登記,再順豐百幾蚊寄過去,搞掂! ...
antonyhk 發表於 2016-8-25 15:29

因為我見美森果到寫g2 650係7年!所以問下