[電腦組合] [最終上機圖]第一次自己砌機 31/8

自己屎忽恆 想自己買料學下點砌機

呢幾日終於買齊哂d料(差顯示卡)

希望想可以靠網上d教學 成功砌到部!

平時都係交比人砌

-------------------{26/8更新進度2:46am)-----------------------------

進度極慢

-----------------------------{29/8更新進度)-----------------------------

後面太亂 唔敢影

-----------------------------(30/8)-----------------------------

張野突然提早成個星期到左 好彩係屋企

背隻 真係好努力去整理 不過真係好難搞...

張圖唔知自動打橫左,,,

支持! 等睇完成品!

第一次就叉九九 D15?
祝你好運

加油

樓主買顯示卡如果有背板要小心D
你塊X99第一槽插顯卡,D15可能頂顯卡背板,如果用D15S會好少少
同埋條RAM係唔係高heatsink,D15係改量左可以比高heatsink用,但係雙風扇可能要較高佢會頂側板。

第一次就X99 祝好運

第一次砌就x99.勁。

樓主買顯示卡如果有背板要小心D
你塊X99第一槽插顯卡,D15可能頂顯卡背板,如果用D15S會好少少
同 ...
hkjake 發表於 2016-8-25 14:20

顯示卡 未到貨 d15 之前買落...希望無事
我睇個箱cpu cooler 高度 好似係19cm 我整高把FAN應該唔會頂到機箱

回覆 8# Tong05

咁應該得,D15原裝165mm,D人話教高左會到175~195mm左右

櫻主咁豪,順便上 TT RGB ring

顯示卡 未到貨  d15 之前買落...希望無事
我睇個箱cpu cooler 高度 好似係19cm 我整高把FA ...
Tong05 發表於 2016-8-25 14:41

D15係一定頂第1條PCI-E,就算張卡無背板一樣頂
不過睇唔到你粒U係6800K定6850K,6850K就可以用第2條,6800K用第2條得番X8