[電腦組合] 我又分享十年後再砌機

過去十年懶攪, 所以一直用廠機。上個月再上呢度爬下文, 左問右問, 收齊料, 月頭買齊嘢再黎砌過。

依家機箱既cable management比從前好好多, 唔會阻注散熱同積塵,第一次裝一體水有少少驚 ,最後都成功。

總括黎講,比從前差不多,不太難,但好有成功感。

駛唔駛用到850w

SLI

Desktop 5.25" dvd-rom睇黎就快絕跡

支持,不過個箱太空喇,加多張卡

預留有鬆動就SLI

via HKEPC Ionic Reader v1.4.2 - iPhone

駛唔駛用到850w
tuyylihk 發表於 2016-8-26 00:03

牛以前經驗一路用一路跌watt, 所以預大。

via HKEPC Ionic Reader v1.4.2 - iPhone

駛唔駛用到850w
tuyylihk 發表於 2016-8-26 00:03

唔通以前用火車牛?

posted by mobile

via HKEPC Ionic Reader v1.4.2 - iPhone ...
hifipoorguy 發表於 2016-8-26 01:24

你成部機頂龍先500W
真係跌WATT到咁早就隨時壞應該換...

仲有你既以前都十幾廿年前就可能...而家邊有跌WATT呢樣野
我而家個550W用成6年都冇乜野
係因為唔夠線同見都算幾耐,岩岩好又換顯卡先順便換一換...