[開箱] ASrock h170 performance/hyper + M2開箱

早排電腦節曾熱鬧落去黃金行左圈,諗住買D平既手指粗用,同埋睇下買件有冇得平,
最後發現黃金外圍好多人,反而入到場內就唔係話多人,入到某C竟然行得幾舒服,唔知咩料子
無左電腦節既霸氣,早幾年落去真係逼餐死,行都行唔到,依加無左呢種境像
去到某C 個sales都唔係平得好多,再者今年小左清貨優惠,想汁下舊野比屋企人都唔得
買呢塊版時做緊promote 送 M2 128GB SSD,第一次試玩M2 SSD

係鋪頭走之前專登打開個盒check 一次睇下係咪真係係底版盒入面

呢塊H170版望落收貨,供電附近用電算係充足,無點偷工減料,望落唔會話成塊空地咁

塊版有6個SATA3,仲有一個細D既插口就係SATA Express

聽講呢塊版既音效電容係特別D,小D noise,側邊仲加左個罩,話會小d干擾

同埋呢塊版既LAN Chips 係用 Intel I219V

最後就係插埋張M2 SSD 上去

做左個簡單測速

呢塊幾錢呢?好似唔錯

張 M.2 好似麻麻

呢塊之前都有望過,可惜見佢sata 位唔係L 頭,唔係就已經扑鎚

早排電腦節曾熱鬧落去黃金行左圈,諗住買D平既手指粗用,同埋睇下買件有冇得平,
最後發現黃金外圍好多人,反而 ...
cubxhk78 發表於 2016-8-27 23:58

張M2慢過普通SSD喎

張M2慢過普通SSD喎
nnd 發表於 2016-8-28 12:47

128GB, SATA界面
預左一定慢

張M2慢過普通SSD喎
nnd 發表於 2016-8-28 12:47

唔知咩牌子,見識小

128GB, SATA界面
預左一定慢
KinChungE 發表於 2016-8-28 13:02

送就當玩具玩下算數

呢塊之前都有望過,可惜見佢sata 位唔係L 頭,唔係就已經扑鎚
anakin826 發表於 2016-8-28 10:32

有好有唔好,有隻係訓平,跟住擺係右邊個隻,試過幫FD砌會頂機箱

回覆 9# cubxhk78

會頂機箱咁誇張?! 點頂法?

via HKEPC Ionic Reader v1.4.2 - iPhone