[教學] 淘X訂制模組線經歷

小弟月中買左隻新出既全模組火牛,裝左落機箱就量好長度跟住上淘X訂線
http://www.hkepc.com/forum/viewt ... &extra=page%3D1
搵左間係華強北既諗住可以快d收到,果晚同店主傾左好耐,俾晒所有資料佢我想點做,第日就入住一半訂俾佢,諗住星期日上深圳拎順便去按腳,點知星期六就發信息俾我話無我呢隻火牛既資料,佢話太新驚整錯會好大鑊,叫我俾晒所有線佢check完先做到,咁我唯有星期六就衝上華強北,下午放低第日下午3點幾就有得拎

我訂既係鍍銀線,訂多兩條軟線俾顯卡用

送埋cable tie 同mount添

跟原裝線比就短好多

最緊要係訂埋香港無得賣既風扇

整好之後真係靚好多,聽埋EPC既師兄講睇片行單卡無咁熱
呢間野真係好有耐性要搞清楚d線點做,問到我覺得煩添

小弟月中買左隻新出既全模組火牛,裝左落機箱就量好長度跟住上淘X訂線

搵左間係華強北既諗住可以快 ...
bbgirl223 發表於 2016-8-29 17:03

唔錯喎, 買左幾錢?

Ching  線買左幾多錢丫?

又真係靚好多

回覆 2# nnd
剩係線都要500幾蚊人仔
不過手工幾靚,有埋包裝寫得好清楚,好pro

我都訂造左模組線

24pin,8pincpu,6+6pin vga,sataX5

包蛇網最貴,配黑紅色

$218人仔,有配線梳之類

鍍銀線好似188$,但較硬我唔岩

我用fsp hydroG 850w

via HKEPC Reader for Android

最好自己將D 風扇顯卡上埋色
好似細個砌高達咁

我都訂造左模組線

24pin,8pincpu,6+6pin vga,sataX5

包蛇網最貴,配黑紅色

$218人仔,有配線梳之類

鍍銀 ...
Athlon神64 發表於 2016-8-29 19:47

佢話鍍銀線貴d架喎
不過我vga線係4條8pin,之前問過一間話太短唔肯做

佢話鍍銀線貴d架喎
不過我vga線係4條8pin,之前問過一間話太短唔肯做 ...
bbgirl223 發表於 2016-8-29 20:27

我都冇格價
只係TB搵邊間做FSP牛
比較冷門

後來搵左間有造
但佢話我隻新款要多少少時間
前後幾日啦,攪掂

收左貨,我逐條PIN對番原裝線冇駁錯先敢用XD

硅膠線包蛇皮,最貴(218),較鍍銀線軟,較硅膠線硬少少
鍍銀線($188)
硅膠線($168)
以上價錢應該冇記錯,唔同線都有唔同色,一樣價