[中央處理器] Skylake-E係唔係仲用到win7?

Kaby lake仲似唔support

via HKEPC Reader for Android

未出又點答你

睇MS
但係係今代nuc 裝win 7 已經係大問題

你估下

今代 改左 吾patch 用吾到 usb 手指/dvd rom 裝 windows 7.

來緊果代睇怕連裝都裝吾到

今代 改左 吾patch 用吾到 usb 手指/dvd rom 裝 windows 7.

來緊果代睇怕連裝都裝吾到 ...
freefdhk 發表於 2016-9-3 17:10

我見仲得,但要落好多patch 先夾硬做到

Kaby lake仲似唔support

via HKEPC Reader for Android
mingming123 發表於 2016-9-2 08:37

Win7只不過係六年前的產品, 點會唔support, 最多都只係安裝時麻煩少少

來緊果代睇怕連裝都裝吾到 ...
freefdhk 發表於 2016-9-3 17:10

除左安裝時USB問題, 睇唔到係架構上仲會有咩野地方會有問題, 除非佢連SATA都唔支持, 不過呢樣野係冇可能發生

唔比用win7咁吋,咁胆就only support win10

唔比用win7咁吋,咁胆就only support win10
Frozen 發表於 2016-9-3 21:00

Intel唔係完全話到事...
M$死唔出新hardware嘅patch畀7仔,畀你裝到用到都可能有「小問題」