[其他] 機箱..水冷問題.THX師兄

小弟想買部新電腦打機..
但係簡機箱方面就唔太識..希望師兄幫手//
我上網睇過COOLERMASTER 有D又幾好睇
有冇師兄介紹番幾隻比細佬
想要用散熱好..自己打理又方便既.唔該師兄

仲有水冷一問..我整左水冷比CPU 有冇好介紹呢師兄// DP卡又可唔可以整水冷嫁..小弟唔太識..求師兄幫手

小弟想買部新電腦打機..
但係簡機箱方面就唔太識..希望師兄幫手//
我上網睇過COOLERMASTER 有D又幾好睇
有 ...
ftang444 發表於 2016-9-3 12:09

幾錢budget 先。  300蚊又有。 2000蚊又有

via HKEPC Ionic Reader v1.4.2 - iPhone

幾錢budget 先。  300蚊又有。 2000蚊又有

via HKEPC Ionic Reader v1.4.2 - iPhone
harriswan 發表於 2016-9-3 12:14

Cooler Master Mastercase Pro 5
Cooler Master Masterbox 5 White Edition
Cooler Master Storm Enforcer Case

自己就睇左呢幾隻..我預1000蚊到啦

機箱揀有隔塵網既會好d

水冷方面,你最好上網學吓先
而且就算用水冷
都要有空間散熱,溫度先會低
冷排都要清塵,又要定期檢查有冇漏水
你想方便既,始終風冷好d

幾百蚊一個機箱
有好多都靚/好過CM

Cooler Master Mastercase Pro 5
Cooler Master Masterbox 5 White Edition
Cooler Master Storm Enforcer ...
ftang444 發表於 2016-9-3 12:18

我麻麻地 cooler master.  你有冇話要玩燈? 有冇話要cd rom 同埋有幾多個3.5吋

想側透大d,又有咁既budget
不如睇吓corsair啦

想側透大d,又有咁既budget
不如睇吓corsair啦
JayHon 發表於 2016-9-3 12:27

師兄有冇好介紹..聽師兄咁講..好似整個風冷好D 啵

我麻麻地 cooler master.  你有冇話要玩燈? 有冇話要cd rom 同埋有幾多個3.5吋

via HKEPC Ionic  ...
harriswan 發表於 2016-9-3 12:24

普通紅/藍燈就OK嫁啦..

冇特別..好基本一部打機腦..其實我想要散熱好..自己易打理咁囉..唔該師兄

師兄有冇好介紹..聽師兄咁講..好似整個風冷好D 啵
ftang444 發表於 2016-9-3 12:45

睇你要唔要cd rom位
Corsair 400C
Corsair 760T
兩款都唔錯
大側透,有濾網,大部份塔散都裝倒