[開箱] 2部朋友既機,特別在買料地點

2部機要砌
朋友指定一部要I3+GTX950 (????)
一部就唔洗RAM/VGA ←用舊 但係要I5
咁就咁啦
Photo 8-9-2016 03 09 23.jpg
Photo 8-9-2016 03 10 04.jpg

呢隻MACH2 側透來的
Photo 8-9-2016 03 09 56.jpg

HELIOS就冇透

BOX:

Photo 8-9-2016 05 29 48.jpg

睇落真係冇咩特別
今次特別係入貨既地點OuO
因為950比較舊.去漢科10樓散貨場到睇下有冇平野執
見到張MSI950同INNO差不多價
二話不說入貨
之後再睇下PSU 有229 四百W又有 299五百W
本身都想入但朋友話唔想用XIGMATEK既PSU (但係鐘意XIG型仔箱..??)
再入多張MAINBOARD
之後比錢既時候佢地既收銀姐姐問係唔係砌機 見我地又CHASSIS 又VGA 又MAINBOARD
我地話係之後佢叫左個SALES同事出來SALE野(本身都唔想比人SALE但係有人口多話係砌機..)
但係見佢報落個價D野又幾抵玩
結果最後有唔少野係漢科到入
都幾出乎意料 我沒諗過會有CPU買
RAM本身冇放出來散賣又可以買
又有一隻唔洗400蚊,係街未見到既ZALMAN 500W 火牛,朋友幾鐘意所以試一隻呢個牌子
但係失敗既係本身講左唔落DVD 走左去SSP補足D貨時又話要DVD
最後又係+都買返漢科既 ASUS DVD..... .
而係+都入左隻勁平既FSP火牛450W 想知/入貨既自己睇完圖搵正都OC帝
今次係漢科入料砌機都算係幾新鮮既經驗

有冇收砌機費

回覆 1# 瘋癲的羔羊

漢科散貨場有無1155主板??

新手問問:
係咪全新?
有冇行保?

再問: MSI 950幾銀

有冇收砌機費
tompkyou 發表於 2016-9-8 10:29

自己砌,佢地有問洗唔洗砌,但係自己來啦

回覆  瘋癲的羔羊

漢科散貨場有無1155主板??
mc2003 發表於 2016-9-8 12:58

XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX
    有,我2張都係佢地到
如果想要靚MB ASUS Z170 M8H  Z170 ←千四左右 都有
XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX

唔記得左自己買既係1151

回覆 4# 200644600

YS 及YS
如果想要200幾蚊舊款2手野都有

再問: MSI 950幾銀
200644600 發表於 2016-9-8 13:11

你預同街價最平GTX950差不多啦

回覆 7# 瘋癲的羔羊

Ching 我要1155 socket即係Z68/77, B75, H61等等. 係機年前的舊板. 唔知有無?

你講10樓係觀塘個邊的有利中心?